22 Ekim 2008

Beckham Milan'da

Bugün Milan başkan yardımcısı Adriano Galliani, David Beckham'ın 2009'un Ocak ayından sezon sonuna kadar AC Milan'da kiralık olarak forma giyeceğini açıkladı. 2008/2009 sezonunun sonunda kiralık sözleşmesi bitecek olan Beckham'ın bonservisinin alınacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Bu transferi önce Beckham açısından değerlendirelim. Daha bir ay önce verdiği röportajda, Amerika'dan kesinlikle ayrılmak istemediğini, ve bu ülkede futbolun gelişmesinde pay sahibi olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtmişti İngiliz futbolcu. Ama görünen o ki, Kaka ve Ronaldinho gibi oyuncularla Avrupa'nın en büyük kupalarına aday olmak, 'Amerika'da futbolu geliştirmek' kutsal amacından daha çekici geldi Beckham'a. Ayrıca İngiliz Milli Takımı için daha görünen bir ligde oynaması ve 2010 Dünya Kupası ile şansını son kez denemek istemesinin de bunda payı büyüktür.

Gelelim Milan cephesine... Ligler başlamadan önce Milan kadrosunun yaş ortalaması ile ilgili şöyle bir yazı yayınlamıştım blogda. İlk 11'inin yaş ortalaması 30'un üzerinde olan bir takımdan, özellikle küçük ve nispeten önemsiz maçlarda başarı beklemenin anlamsızlığından söz etmiştim. Bugüne kadar Milan bu düşüncemi doğrular nitelikte sonuçlar aldı. Cagliari ve Bologna gibi zayıf takımlara sürpriz puanlar kaybederken, en büyük rakiplerinden Inter'i 1-0 ile geçti.
Bu kadro yapısının üstüne, Ocak ayında ateşleyici transfer olarak 33 yaşında, Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve La Liga şampiyonlukları tatmış bir oyuncuyu almak, gerçekten anlam veremediğim bir transfer hamlesi oldu. Özellikle Galliani'nin bu konudaki açıklaması, işleri daha anlaşılmaz hale getiriyor:
"Stadınızı, ancak Beckham gibi süperstarlarla doldurabilirsiniz. Günümüz futbolu sadece teknik ve taktikten ibaret değil. Dolu stadlar ve sponsorluk anlaşmaları da önemli. Pazar günkü maçta stadımızdaki 65.000 kişiyi hiçbir takım mağlup edemezdi." diyor Milan'ın başkan yardımcısı. Ayrıca BeckhamKaka ve Ronaldinho gibi yıldızlarla izlemenin çok heyecan verici olacağını belirtiyor.

Milan, yıllar öncesinin 'Los Galacticos' Real Madrid'inin biraz daha yaşlısını tekrar kurmaya çalışıyor, ve yönetim kurulunun üst kademelerinden yapılan açıklamalara göre de bunun başarıyı getireceğine yürekten inanıyorlar. Benim görüşüm, Milan'ın bundan daha yanlış bir transfer hamlesi yapamayacağı yönünde. Kupalara doymuş 'Kaka, Beckham ve Ronaldinho' üçlüsünün önderliğindeki Milan'ın, UEFA Kupası'ndaki hırslı ve her maça yüreğini koyan takımlar karşısında neler yapacağı merak konusu. Serie A'da ise, hala en başta söylediğim gibi, Inter'in ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Bu düşünce anlayışı ile, Milan'ın birkaç sene sonra bulunacağı noktayı da merak ediyorum...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Beckhamın yıllık 50 milyon dolarını kim verecek avrupada, milanlılar boşuna hayal kurmasın bu krizde kimse o parayı vermez

önyargı dedi ki...

transfer resmi olarak açıklandı.