1 Ekim 2008

Şampiyonlar Ligi 2. Hafta - Maç Günü #2

Star TV Çarşamba gününde de iki maç yayınlama politikasını devam ettirdi. Inter - Werder Bremen maçını Star, Atletico Madrid - Marsilya maçını CNN Türk yayınladı. Bu iki maç arasından genellikle Inter - Werder Bremen maçını izledim. İki takımın da defansında ciddi problemler var. Werder forvetleri biraz daha yetenekli olsa, Inter forvetleri biraz daha basit oynasaydı, maçta rahatlıkla 5-6 gol seyredebilirdik. Fakat maçın son anına kadar iki taraf adına da cömertçe harcanan pozisyonlar, 1-1'lik bir skor görmemize neden oldu. Adriano'nun performansındaki ciddi artış dikkatimi çekti.
Gecenin diğer maçlarında ise yine ilginç skorlar ortaya çıktı. CFR Cluj, kendi evinde ağırladığı Chelsea'yi kilitlemeyi başardı, maç 0-0 sonuçlandı. Böylece Romanya şampiyonu, 2 maçta 4 puan toplayarak en azından UEFA Kupası'nda yoluna devam etmeyi büyük ölçüde garantiledi.

2 maçta sürpriz 4 puan toplayan başka bir ekip ise Anorthosis Famagusta. Rum ekibi, Kıbrıs'a gelen Yunan takımlarını mağlup ederek göndermeye devam ediyor. Son kurban Panathinaikos, ülkesine 3-1'lik bir mağlubiyetle dönüyor.
Gecenin diğer bir ilginç maçı, Ukrayna'da oynandı. Shaktar - Barcelona arasında oynanan maçın ilk yarısı 1-0 Shaktar'ın üstünlüğü ile tamamlandı. '1-0'ların üstüne yatmayı çok seven Lucescu, kendisinden bekleneni yaparak 87. dakikaya kadar skoru korudu. 87. dakikadan sonra, Messi sahneye çıktı. 88 ve 90. dakikalarda attığı iki gol, Barça'ya 2-1'lik galibiyeti getirdi. Böylece Lucescu, 2 sene önce 90+'da Palop'tan yediği golle kaçırdığı UEFA finalinden sonra, bir kez daha önemli bir maçın bitiminden hemen önce mağlup oldu.
Bunların dışında Agüero gollerine devam etti, Robbie Keane gollerine başladı, Gerrard 100. golünü attı, Roma 10 kişilik Bordeaux'ya 3 attı, Buğsaşspor Sarıyer'i 4-2 mağlup etti...


Toplu Sonuçlar

Bordeaux 1 - 3 Roma
Cluj 0 - 0 Chelsea

Anorthosis 3 - 1 Panathinaikos
Inter 1 - 1 Werder Bremen

Shaktar 1 - 2 Barcelona
Sporting Lisbon 2 - 0 Basel

Atletico Madrid 2 - 1 Marsilya
Liverpool 3 - 1 PSV Eindhoven

Hiç yorum yok: