22 Ekim 2008

Şampiyonlar Ligi 3. Hafta - Maç Günü #1

8 maçta 36 gol... Maç başına 4.5 gol... Dünkü maçları anlatmaya yetiyor bu istatistik. Çok uzun süredir bir maç gününde bu kadar gol bir arada görülmemişti. Bu istatistiğin önemini anlatmak için, Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında toplam 39 gol atıldığını hatırlatayım. Maçların sonuçlarına baktığımızda, genellikle favori takımların kaybetmediği, sürprizi az bir maç günüydü dün.

Villareal kendi sahasında Aalborg'u 6-3 (!), Manchester United ise Celtic'i 3-0 yendi. Berbatov bu maçta attığı iki golle birlikte, toplamda 4 golle Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığına oturdu. Fergie'nin bir başka transferi de, uyum sorunu falan demeden gollerine başladı.

Bayern Münih, sonunda rahat bir nefes alarak kendi evinde Fiorentina'yı 3-0 yenerken, Steaua Bükreş, kendi evinde Lyon'a 5-3 mağlup oldu. Bu skorun ardından, Galatasaray'ı kupa dışına iten takımın teknik direktörü Marius Lăcătuş, başkanın büyük baskısıyla görevinden istifa etti. İstifasından sonra yaptığı açıklamada: "Benim adıma güzel bir seneydi, fakat daha iyi olabilirdi. Maalesef, daha iyi bir performans gösteremedim. İşlerin daha iyiye gideceğine inanmadığımdan ayrılma kararı aldım. Oyuncuların baskı altında kalmasındansa, işi bırakmayı tercih ediyorum". Bu açıklama bile, komşuda işlerin bizimkinden pek farklı olmadığını kanıtlıyor. Steaua gibi bir takımı vasat bir kadroyla Şampiyonlar Ligi'ne götürmeyi başaran teknik direktör bile, kendini rahat hissedemiyor.

C Grubu'nda ise Saraçoğlu'nda oynanan maçta Arsenal, Fenerbahçe'ye karşı rahat bir galibiyet aldı. Fenerbahçe'nin dünkü oyunu, bana 2-3 sene önceki Avrupa tecrübesi kısıtlı Fenerbahçe'yi hatırlattı. Rakibini durduramayan, oyun kuramayan ve taraftar baskısını kullanamayan Fenerbahçe, 'Arsenal makinası'na karşı koyamadı. Grubun diğer maçında Porto, kendi sahasında Dinamo Kiev'e 1-0 mağlup olarak, geçen seneki Porto'dan ne kadar uzak olduğunu tüm futbolseverlere açık bir dille anlattı.

Geçen senenin yükselen ekibi Zenit ile Juventus karşısında puan almayı başaran BATE Borisov'un karşılaştığı maç, 1-1 berabere bitti. Bana göre gecenin tek sürpriz sonucu olarak nitelendirilebilecek maçta, Zenit'in golünü Fatih Tekke attı. Juventus ve Real Madrid arasında oynanan karşılaşmada ise, Juventus, tüm tahminleri yanıltarak Real Madrid'i 2-1 yendi. Tüm eksiklere ve kötü gidişe rağmen alınan bu galibiyet, futbolcular ve teknik direktör adına büyük bir önem taşıyor.
Bu gece Star TV Atletico Madrid-Liverpool maçını, CNN Türk ise Basel-Barcelona maçını naklen yayınlıyor. Özellikle Atletico-Liverpool maçı, her ne kadar Torres oynamasa da, gecenin en zevkli maçı olmaya aday. Uzun süre sonra, Star'ın bu kadar isabetli bir maç seçimi yaptığını görüyorum. Ayrıca ne olursa olsun CNN Türk'ün ikinci bir maçı alternatif olarak aynı anda yayınlaması, hep eleştirilen Star'ın, olumlu bir hamlesi olarak göze çarpıyor.
Dünkü kadar bol gollü ve bol mücadeleli bir Şampiyonlar Ligi günü dileğiyle...

Hiç yorum yok: