23 Ekim 2008

mls-barca ortaklığı

2011 yılında 2 takımın ekleneceği amerikan futbol ligi mls'ye talep büyük. şuanda 14 takımlı ligi 18 takıma çıkartmak istiyor mls yönetimi. biri seattle diğeri philadelphia'dan katılacak iki takım duyuruldu. bolivya'nın fc bolivar takımının da sahibi olan marcelo claure ile sahil şehri miami'den ortak bir takım çıkartmak için başvurusunu yapmış barcelona. başkan laporta "109 yıllık tarihi olan kulübümüz için oldukça önemli bir olay" diyerek duruma verdiği önemi gösterdi. amerika barcelona için büyük bir pazar ve buradan pay kapma peşindeler. teklifin kapsamı kabaca şu şekilde :

- genç takım kampları ve futbol akademileri
- antrenman sahaları ve rehabilitasyon merkezleri
- uluslararası maçlar

miami 1998-2001 yılları arasında miami fusion adında bir takıma sahipti fakat mls'nin 10 takıma düşürülmesi sonucu tampa bay mutiny ile beraber kontratları sonlandırılmıştı.

talep büyük demiştim, tabi ki tek aday claure-barcelona ortaklığı değil. aslında diğer 6 teklifte de tanıdık isimlere rastlamak mümkün. atlanta, portland, st louis, ottawa, montreal ve vancouver şehirlerini baz alan tekliflere bir göz atalım :

amerikan hokey ligi nhl'de montreal canadiens adında bir takıma sahip olan ve aynı zamanda liverpool fc'nin ortaklarından george gillett, montreal teklifinin sahibi. yine nhl takımlarından atlanta falcons'un sahibi arthur blank, georgia eyaletinin başkenti atlanta'ya teklif yapan isim. fakat en ilginci vancouver teklifi. nba yıldızı steve nash, işadamı greg kerfoot'la ortak olarak teklifini sunmuş durumda.

claure-barcelona ortaklığı, katılacak takımların 2010'a kaydırılmasını istediği biliniyor. barcelona mottosu olan "bir kulüpten fazla (mes que en club/more than a club)" idealini gerçekleştirmeye oldukça yakın.

Hiç yorum yok: