15 Ağustos 2008

AC Milan 2008/2009

Geçen sezon belki de dünya üzerinde şampiyonluğa oynayan en yaşlı takım ünvanını elde eden Milan, bu sezon yaptığı transferlerle birçok otoritenin şampiyon adayı olmayı başardı. Fakat bu sezon da, yaş ortalaması bakımından farklı bir grafik çizilmeyecek. Örneğin ilk 11'in üç aşağı beş yukarı şu şekilde kurulacağını düşünürsek:
Dida, Zambrotta - Nesta - Maldini - Oddo, Flamini - Pirlo - Gattuso, Ronaldinho - Kaka, Pato

Yaş ortalaması 29.6'ya kadar çıkıyor. Ki bu 11'de Pato'nun yerine Inzaghi'nin oynadığını da düşünürsek, rahatlıkla 30 yaş üstü bir takım çıkıyor karşımıza.

Milan'ın yıllardır çözülemeyen bir başka problemi ise kaleci konusu. Son yıllarda bariz bir form düşüklüğü yaşayan Dida birinci kaleci olarak görünüyor. Yedekte ise kanaatimce Kocaelispor'da bile ilk 11 oynayamayacak Kalac yer alıyor. Milan gibi büyük bir takımda ne kadar eğreti durduğunu ise Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı olan Milan-Arsenal maçının özetini izleyenler görebilir.

Sonuç olarak, 2008/2009 sezonunda, kadrosunun yarısı Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu tatmış doymuş oyunculardan kurulu Milan'ın, Mourinholu İnter'in karşısında yine duramayacağı görüşündeyim.

Hiç yorum yok: