12 Ekim 2008

Milliler

Aydın Yılmaz, Caner Erkin, Ceyhun Gülselam ve Serdar Kurtuluş. Bu dörtlü 21 yaş altı. A Milli'de oynamak için tam anlamıyla hazır değillerken ve U-21 'in çok önemli bir playoff maçı varken gereksiz yere adam doldurmak için A Milli'ye alındılar ve iki maçta da görev alamadılar. Fatih Hoca'nın bir bildiği vardır dedik ve bekledik. Ama şimdi bu isimlerin rövanş maçı için Minsk'e gittiklerini duyunca Batuhan tercihi yüzünde iyice saygımı yitirdiğim Fatih Hoca'ya karşı bütün güvenimi kaybettim. Bu dakikadan sonra Fatih Terim'in milli takımda aldığı her sonucun arkasında şans da ararım kısmet de.

Son yıllarda İtalya Milli Takımı'nda Buffon'un kaçırdığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmediğinden takımın 2. kalecisinin kim olduğunu teknik direktörlerinden başkası, hatta onlar bile bilmiyordu belki de. Buffon'un sakat olduğu gün geldi çattı ve Türk medyasının geldiği günden beri ikinci kaleci olduğunu iddaa ettiği Morgan De Santcis'in foyası çıktı ortaya. Onun suçu değil tabii ki bu iş. Amelia gibi bir genç yetenek varken kaleye geçmemes ide doğal. Üzülme Morgan sana da sıra gelir elbet. Milli takımlar düzeyinde neredeyse bütün aşamalarda forma giyen ve 26 yaşında (kaleci için genç) 7 kez A takım forması giymişliğinin yanında De Santcis'in 31 yaşına kadar sadece 2 kere kaleyi geçmesi ise medyamız için kısfmet olsa gerek.
Toni'nin sarı karttan cezalı duruma düşmesiyle birlikte takıma çağrılan Quagliarella ile Udineseli forvet sayısı 3'e çıktı. Kulüp takımlarıyla milli takımlarının maçlara aynı hücüm düzeniyle çıkıyor olmalarını ve kulüplerinde ilk 11 olduklarını da düşünürsek Karadağ'a karşı 3'ü birden oynayabilir. Di Natale - Pepe - Quagliarella. Udinese ilk 3'e gir artık!



Attığın 3 golün ikisi çift stoperinden geliyorsa helal olsun sana Del Bosque. Juanito ve Puyol takımlarına tabii ki son zamanların en formda ismi Villa ile birlikte galibiyeti getiren oyuncular oldu. İspanya karşısında işimiz çok zor.

Hiç yorum yok: