20 Ekim 2008

Milyon Doları Olan Aranıyor!


her ne kadar kulübü satın almamış olsa da günümüzdeki futbol takımı satın alma çılgınlığını başlatan kişi 1986-1994 yılları arasında olympique de marseille başkanlığı yapan bernard tapie'dir, ki kendisi ayrı bir yazının konusudur.

günümüzde ise bunu tetikleyen kişi roman abramovic'tir bilindiği üzere fakat onun öncesinde 1997 yılında fulham'ı satın alan al fayed ve 2001 yılında tottenham hotspur'u satın alan ENIC Sports PLC şirket başkanı Daniel Levy ön ayak olmuştur bu duruma. abramovic'i izleyenlerin başlıcaları ise 2005 haziran'ında manchester united'ın hisselerine sahip olan Malcolm Glazer, 2006 haziranında west ham united'ı satın alan björgólfur guðmundsson, yine 2006'da liverpool'u satın alan ortaklar george gillett ve tom hicks ve son olarak geçtiğimiz yaz ispanyol rcd mallorca'yı satın ingiliz işadamı Paul Davidson.

özellikle ingiltere premier liginden gelen haberler bu furyanın devam ettiği yönünde. kısaca onlara bir göz atalım :

newcastle united :
7 farklı şirketin peşinde olduğu kulüpte, sadece 3 şirket ekonomik şartları sağlayabildi. şu anki mali krizde kulübün istediği 300 milyon sterlini karşılayabilecek babayiğit zor bulunur sanırım. uzun zamandır süren satış tartışması biraz daha uzayacak gibi.

everton fc :
BBC radio 5'de canlı yayına katılan seymour pierce bankası başkanı keith harris, everton fc başkanı bill kenwright'ın kulübü satmaya hazır olduğunu söyleyerek yeni gelecek kulüp sahibinin everton fc geleneklerine uygun biri olmasını diledi. daha önceden liverpool, arsenal, newcastle, tottenham ve west ham united ile de adı geçen dubaili Zabeel Investments şirketinin anlaşma zemini aradığı söyleniyor.

Hiç yorum yok: