16 Ekim 2008

Yine, Yeniden Milli Takım

Çarşamba günü oynanan milli maçlarda, Türkiye Milli Takımı, kesinlikle geçmesi gereken bir engelde, Estonya ile 0-0 berabere kaldı. Tabii ki bu puan kaybının faturasını birine kesmek istiyor insan. Fakat bu maçta, hava şartlarına, kötü zemine ve sert rakibe karşı sahada iyi bir Türkiye vardı. Böyle bir deplasmanda, Balta'nın direkten dönen topu, Halil'in karşı karşıya kaçırdığı 2 top, Yusuf'un penaltı noktasından topu auta atışı ve Sabri ve Halil'in uzaktan attığı şutlar ilk akla gelen pozisyonlar. Bu saydığım 6 net pozisyondan hiçbiri gole çevrilemedi dün. Bunu isteyen beceriksizlik, isteyen şanssızlık olarak değerlendirebilir. Fakat suçlanacak kişi, kesinlikle bunca sakat arasında iki maçta da takır takır top oynayan bir takım yaratan Fatih Terim değildir. Bu puan kaybını ileriki maçlarda çok arayacağımız kesin, tıpkı geçen eleme grubundaki Malta maçı gibi. Ama EURO 2008'de Türkiye'yi yarı finale kadar tek başına taşıyan 'şans faktörü'nün futboldaki yerini de kabul etmek, bazı puan kayıplarının sadece bu 'şans faktörü'nden kaynaklandığını anlamak gerekiyor.

Gecenin diğer maçlarında, Capello'nun İngiltere'si ve Del Bosque'nin İspanya'sı kazanmaya devam etti. İngiltere Beyaz Rusya'yı 3-1, İspanya ise bizi çok ilgilendiren maçta Belçika'yı 2-1 mağlup etti. İspanya, bu galibiyetle tam anlamıyla başını alıp giderken, Belçika ve Türkiye'ye uğrunda savaşılacak bir ikincilik koltuğu bıraktı.

Gecenin bazı maçlarında da sürpriz sonuçlar çıktı. Özellikle Portekiz'in, 45 dakika mücadele 10 kişi mücadele eden Arnavutluk'la 0-0 berabere kalması, bana göre gecenin sürpriziydi. Güney Amerika Elemeleri'nde ise, Brezilya'nın kendi evinde Kolombiya ile 0-0 berabere kalması, ve Şili'nin kendi sahasında Arjantin'i 1-0 yenmesi yine sürpriz olarak nitelendirilebilecek sonuçlar.
Geçmiş postlardan birinde değindiğim 'çok zayıf milli takımlar' ise, bu hafta gösterdikleri performanslar ile yüzümü kara çıkarsalar da, yine 'çok' farklı mağlubiyetler almadılar. San Marino ve Andorra, evlerine 4-0'lık mağlubiyetle döndüler. Malta ise kendi evinde Macaristan'a 1-0 mağlup oldu.
Futbolseverleri liglerin heyecanından uzaklaştıran milli takım perdesi, 2009 Mart'ına kadar açılmamak üzere kapandı. Bize de, 2009'da oynayacağımız 'kader belirleyici' maçlar hakkında kafa patlatmak kaldı...

Hiç yorum yok: