8 Ekim 2008

Ümit Milliler Son Virajda


Türkiye Ümit Milli Takımı, 2009 Avrupa Şampiyonası'na gidebilmek için 10 ve 14 Ekim tarihlerinde Belarus ile baraj maçı oynayacak. İlk maç Antalya'da, ikinci maç Belarus'ta oynanacak. Fikstür avantajının Belarus'ta olduğunu söyleyebiliriz. Bu maçlar için çağrılan aday kadro şöyle:

Volkan Babacan (Fenerbahçe), Ufuk Ceylan, Ferhat Öztorun (Manisaspor), Onur Recep Kıvrak, Barış Memiş (Trabzonspor), Ahmet Arı (Gaziantepspor), Muhammet Aykut Demir (Excelsior), Eren Güngör, Abdullah Durak, Umut Koçin (Kayserispor), Emre Özkan, Aydın Karabulut (Beşiktaş), Mahmut Tekdemir (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Orhan Şam (Hacettepe), Serkan Kurtuluş, Alparslan Erdem, Mehmet Güven (Galatasaray), Özer Hurmacı (Ankaraspor), Mehmet Batdal (Bucaspor), Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği), Sercan Yıldırım (Bursaspor)

Serdar Özkan aday kadroya çağrılmıştı, fakat sonradan sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Takımın hücum yükü Aydın Karabulut, Özer Hurmacı ve Sercan Yıldırım üzerinde gibi görünüyor. Sercan Yıldırım muhteşem formunu devam ettirebilirse, Türkiye için işleri oldukça kolaylaştırabilir.
Ayrıca Batuhan Karadeniz'i, oynanacak maçlarda ihtiyaç duymayacağı neredeyse kesin olmasına rağmen, Ümit Milli Takım'ın bu iki önemli sınavında oynamasından alıkoyarak A Milli Takım'a çağırmanın nedenini, henüz anlamış değilim.

Uzun süre sonra, Türkiye U-21 Takımı'nın eline kalitesini tüm dünyaya anlatmak için bir fırsat geçebilir, bu fırsattan sadece bir adım uzaktalar. 2009 Avrupa Şampiyonası'nda yaşanacak olası bir final, sıradan bir başarı olmaz. Bu, Türkiye'nin futbolda gelecek 10 yılını garantiye alması, ve bunu tüm dünyaya haykırması demektir.

Hiç yorum yok: