30 Eylül 2008

Şampiyonlar Ligi 2. Hafta - Maç Günü #1

Şampiyonlar Ligi 2. haftasının ilk 8 maçı bugün oynandı. Star TV güne 19:30'daki Zenit - Real Madrid maçını vererek başladı. 30. dakikasından itibaren seyredebildiğim maç son derece keyifliydi. 2-1 Real Madrid üstünlüğüne rağmen, maçın Zenit'in hakkı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Son dakikada Danny'nin kaçırdığı ve daha aklıma gelmeyen onlarca pozisyonu var Zenit'in. Real Madrid ise ikinci yarı boyunca tehlikeli bir atak geliştiremedi. UEFA istatistiklerine göre maç boyunca kaleye toplam 29 şut çekildi.

Gecenin devamında ise "tüm Türkiye'yi ekran başına kilitleyen" bir maç vardı: Fenerbahçe - Dinamo Kiev. Bu maçla birlikte anladık ki, Fenerbahçe geçen seneki gibi "Ligi salla, Avrupa'ya bak" tavrını takınmaktan bile aciz. Maç boyunca geliştirdiği tehlike sayısı çok az. Maç boyunca kaleye çekilen şut sayısı 2, bunların 2'si de Fenerbahçe'den. Adeta futbolseverlerin 2 saat önce izlediği futbol ziyafetini unutturmak için oynandı maç. Fenerbahçe taraftarlarının bile doğru düzgün heyecanlandığını sanmıyorum maç boyunca.
Gecenin diğer maçlarında ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Şüphesiz ki en ilginci averaj takımı olacağı tahmin edilen BATE Borisov'un, Juventus'a karşı aldığı 2-2 beraberlikti. Maçın başlarında 2 farklı üstünlüğü yakalayan Belarus ekibi, sonrasında Juventus'un tecrübesine karşı koyamadı.
Klinsmann'ın Bayern Münih'i, Lyon'la kendi sahasında 1-1 berabere kaldı. Klinsmann bataklıkta çırpınan bir adam gibi. Hala kendini kurtaracak hamleyi yapamadı, çırpındıkça batıyor. Bana göre tamamen batmasına birkaç gün kaldı.

Diğer maçlarda ise bana göre sürpriz bir sonuç alınmadı. Arsenal'in Porto'yu dörtlemesi, Dragao'daki Fenerbahçe maçından beri beklediğim bir şeydi. O derece temposuz bir oyunun ve kötü bir defansın Emirates'te dayanması mümkün değildi.

Toplu Sonuçlar
Aalborg 0 - 3 Manchester United
Villareal 1 - 0 Celtic

Bayern Münih 1 - 1 Lyon
Fiorentina 0 - 0 Steaua

Fenerbahçe 0 - 0 Dinamo Kiev
Arsenal 4 - 0 Porto

Zenit 1 - 2 Real Madrid
BATE Borisov 2 - 2 Juventus

Hiç yorum yok: