9 Şubat 2009

The Curios Case of United

Premier Lig'in ilk birkaç maçı oynadığında, ben de dahil olmak üzere birçok kişinin favorisi Chelsea idi. İlk maçlarda özellikle deplasman maçlarında ortaya koyduğu performans ve pozitif futbol, bu sene 'Big Four'un en iddialı takımı olduğunu göstermişti.
Haftalar geçtikçe formu gittikçe düşen Chelsea, yerini Gerrard ve Torres'le belki de yıllar sonra tarafatarını lig şampiyonluğu için heyecanlandıran Liverpool'a bıraktı. Futbolla ilgilenenlerin neredeyse yarısının sempati duyduğu Liverpool, ligi şampiyon bitireceğine dair inancı tam arttırmıştı ki, onları en üst sıradan indirecek 'Kara Ocak' yaşandı. Ocak ayında oynadığı 3 maçta 3 puan toplayabilen Liverpool, ümitlerini şimdilik gelecek aylara bıraktı.
İşte bu puan kayıplarından yararlanan takım, Fergie'nin Manchester United'ı oldu. Zaten öyle bir form grafiği var ki Kırmızı Şeytanlar'ın, zirvenin sahibi olmamaları büyük sürpriz olurdu. Öncelikle şu istatistiği verelim, Manchester United ligde 13 maçtır gol yemiyor! Vidic, Ferdinand ve Van der Sar üçlüsü, Evra gibi dünyanın en iyi sol bekiyle desteklenince bir takımın az gol yemesini bekleyebilirsiniz, fakat 13 maçlık bir seri, özellikle Premier Lig gibi bir ligde tek kelimeyle inanılmaz.
Bu 13 maçtan 11'ini kazanan United'ın ilginç bir özelliği de, bu maçların 8'ini 1-0'lık skorlarla kazanmış olması. Özellikle deplasman maçlarında kalesini gole kapatıp, attığı tek golle sonuca giden United'ın hücum gücü geçen seneye göre kesinlikle düşmüş olsa da, bu onları puan olarak etkilemiyor. Zira geçen seneye göre iyice kaynaşmış ve birbirini tanıyan oyuncular var defans hattında.
Bu defansif performansı sürdürürse, United'ın Premier Lig'i alması kimseyi şaşırtmaz, fakat Şampiyonlar Ligi'nde attıkları o '1' golü o kadar kolay bulamayabilirler. Fakat biraz daha artmış bir ofansif performansla, 2 senede 2. dublesini izleyebiliriz Manchester'ın. E Fergie'ye de böyle bir veda yakışırdı zaten...

1 yorum:

pclion dedi ki...

Filmi izleyen bloggerlar beli oluyor hemen. :) Bende de benzer bir başlık var...