13 Şubat 2009

Aman Dikkat Miller

2009'un ilk Old Firm'ine yalnızca 2 gün kaldı. Bu derbinin son yıllardaki durumuna bakarsak oynanan 3 maçtan 2'sinin ev sahibi galibiyetiyle bittiğini diğer maçın ise beraberlikten çok deplasman takımına yakın olduğunu görüyoruz. Bu maçta da ev sahibi konumundaki Celtic avantajlı gözüken taraf konumunda.
Rangers cephesinde durumlar eskiye göre biraz farklı. Walter Smith daha önceki maçlara göre özgüveni daha yüksek bir şekilde gelecek Celtic Park'a. Bunda yazın Celtic Park'ta aldıkları 2-4'lük maçın ve ligde çıktığı 22 maçta 20 gol atarak kalitesini biraz geç de olsa kanıtlayan Kris Boyd'un etkisi büyük. Aralarında sadece iki puanlık fark olmasından dolayı bir galibiyetle liderliği de ele geçirecek olmaları takım için büyük bir motivasyon kaynağı. Boyd ve Miller ikilisini beraber oynatıp oynatmamaya hala karar verememiş olan Smith'in yapacağı tercih maç sonrası çok konuşulacak. Smith'in çok eskilere gitmesine gerek yok karar vermek için, 5,5 ay önce Celtic Park'ta oynanan ofansif oyunun karşılığında alınan 2-4 lük skoru hatırlaması yeterli olacaktır. 2-4 lük o maç Celtic için büyük önem arz ediyor. O hezimetin ardından Rangers'ı Ibrox'da devirmek bile tatmin etmedi onları. Celtic Park'ta olmuş olayın intikamı yine orada alınır diye düşünmekteler. Milli takımda yaptıklarıyla "Ruh Hastası" sıfatını fazlasıyla hakeden yetenekli olduğu kadar arıza kaleci Artur Boruc'un genç İrlandalı Aiden McGeady ile olan kavgası şu an için en büyük sorun Celtic'te ama olay tatlıya bağlandı sayılır. Samaras-McDonald ikilisinden biri gününde olursa maçı erken koparabilir Celtic.

Bu arada unutmadan Old Firm'de görmeye alışmadığımız iki tarafta da oynama olayını abartan eski Celticli ondan da eski Glasgowlu Kenny Miller'ın 2-4 lük maçta attığı 2 golü hala unutmamıştır kaptan McManus benden söylemesi. Aman kendine dikkat et Miller, kaptanın işi belli olmaz. 1 ay sonra Hampden Park'taki Lig Kupası Finali'nde -eğer sakat olmazsan- görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: