8 Şubat 2009

Like Tottenham

Yalnızca en iyi orjinal senaryo dalında aday olabildi Oscar'a In Bruges. En iyi film dalında Oscar'a aday olan filmler dahil son zamanlarda izlediğim en iyi film diyebilirim. Müthiş bir kara mizah örneği gerçekten. Bir de bu zamana kadar nerde action nerde polisiye görsek içinde bulduğumuz adam Colin Farrell, kendini aşmış bir şekilde çıkınca karşımıza tadından yenmiyor In Bruges'ın. Uzatmadan söyleyelim futbolla uzaktan yakında alakası yok filmin tek bir sahne dışında.
Filmin başlarında Colin Farrell'ın oynadığı Ray karakteri Brendan Gleeson'ın oynadığı Ken karakterine kilise de karşılarına çıkan resmin ne anlattığını sorar. Anlatmaya başlar Ken; cennet, cehennem, kıyamet günü falan derken, Araf'tan bahseder. Araf'ın cennet ve cehennemin ortasında bir yer olduğunu anlatır. Ray ise anladığını onaylamak adına bir örnek verir: "You weren't really shit, but you weren't all that great, either. Like Tottenham." (Çok boktan değildin, ama muhteşem de değildin, Tottenham gibi)

Ne yalan söyleyeyim sayfalarca yazı yazsam Ray kadar güzel anlatamazdım Tottenham'ı. Biraz kolaya mı kaçmak oldu bizimkisi?

Hiç yorum yok: