5 Şubat 2009

Beckham-Milan-LA Üçgeni

2007 yazında Avrupa'yı terk edip LA Galaxy'e transfer olduğunda, kimse Beckham'ın Avrupa'ya bu kadar etkili ve sert bir dönüş yapacağını tahmin etmiyordu. 2008 Ocak'ındaki Milan hamlesi sadece sponsorların yararlanacağı 3 aylık geçici bir anlaşma olarak görülüyordu. Benim de görüşüm farklı değildi. Milan'ın yaş ortalamasını arttıracağını ve takıma yarar sağlayamacağını söylemiştim şurada. Fakat Beckham, Sir Alex'in takımında yıllarca boş yere oynamadığını kanıtlarcasına bir performans gösteriyor geldiğinden beri. Son maçta Pato'ya yaptığı asist, öncesinde attığı biri frikikten attığı iki golle harika bir başlangıç yaptı 2. Avrupa Seferi'ne.

Bu başarılı performansla birlikte, Milan yetkilileri de Beckham'ın bonservisini almak için LA Galaxy ile görüşmelere başlamış. Beckham da Amerika macerasından sıkılmış olacak ki, 'Burada kalmak istiyorum.' açıklamasıyla tarafını iyice belli etmiş. Zaten yukarıdaki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere, taraftarlarla arası da pek iyi değildi Galaxy'de.

Son zamanlarda iyice 'moda ikonu'na dönüşen Beckham, Milan'daki performansıyla aynı zamanda iyi bir futbolcu olduğunu herkese hatırlatmış durumda. Milan'da kalması hem kendisi hem de kulübü adına oldukça olumlu bir gelişme olacaktır. Bundan sonraki en önemli hedefi şüphesiz ki milli formayı yeniden giymek İngiliz oyuncunun. Bunu başaracak potansiyele sahip. Bakalım Beckham yeniden doğuşunu Milan forması altında mı yaşayacak, yoksa ilerleyen yıllarda da 'moda ikonu' olarak anılmaya devam mı edecek? Bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok: