21 Şubat 2009

4 Maçta 1 Puan

Bundesliga'da birinci devre tamamlandığında otoritelerin çoğu tarafından şampiyonluk için favori gösterillen iki takım vardı: Hoffenheim ve Bayern Münih. Fakat rahatlıkla söyleyebiliriz ki; ikinci devre, bu iki takıma da yaramadı. Bu iki takım, ikinci devrede oynadıkları son 4 maçta 1 puan toplayabildi.
Bayern Münih'ten başlayalım. Geçen hafta Hertha Berlin deplasmanındaydılar. Münih maça favori olarak çıkmıştı, fakat Voronin ve Drobny'nin başarılı performansı, Münih'in sahadan 2-1 yenik ayrılmasına neden oldu. Bu maçın acısını çıkarmak için çok uygun bir maç vardı önlerinde. Allianz Arena'da Köln'ü ağırlayacaklardı. Fakat bu maç da beklendiği gibi olmadı. Maçın her alanında (yedek kulübesinde bile) maçı daha çok isteyen Köln, 2-1'lik zaferle ayrıldı sahadan. Sezon sonunda Köln'e transfer olacak olan Podolski'nin sahada yer alması ise ilginç bir detaydı.

Hoffenheim cephesinde de işler beklendiği gibi gitmedi. İkinci yarının ilk maçında kendi evinde Leverkusen'e 4-1 mağlup olmuştu 'Köy Takımı'. Bugün çıktıkları Stuttgart deplasmanında ise beraberlik iyi bir sonuç olarak kabul edilebilirdi, nitekim beraberliği koparmayı da başardılar. 3-3'lük gol düellosuna daha çok sevinen taraf şüphesiz ki Ragnick'in ekibi oldu. Her ne kadar iki maçta da zor takımlarla karşılaşsa da, aldıkları toplam 1 puan şüphesiz ki taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı, özellikle ilk yarıdaki rüya performanstan sonra.
Zirvenin en güçlü iki adayının uğradığı bu puan kayıpları Hertha Berlin ve Hamburg'a yaramış durumda. Eğer bu avantajlarını iyi kullanabilirlerse, Bundesliga'yı şampiyon tamamlamamak için önlerinde hiçbir engel yok. Hele Bayern'in başında Klinsmann, kalesinde Rensing varken...

Hiç yorum yok: