5 Şubat 2009

Beşiktaş'ta İşler Yolunda

Bugün Antalyaspor'la kendi evinde karşılaştı Beşiktaş. Beklendiği gibi rahat bir galibiyetle adını Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale yazdırdı. Fakat bundan çok daha önemli ve umut verici gelişmeler var Beşiktaş cephesinde.
Bunlardan en önemlisi, dün ortaya atılan 'Demirören'i Devirme Toplantısı'. Söylentilere göre Rahmi Koç, Süleyman Seba, Nevzat Demir gibi isimler Beşiktaş'ın başkanlığına Tuncay Özilhan'ı getirmek için toplanmışlar. Şüphesiz ki böyle isimlerin böyle kutsal bir amaç için toplanması, Beşiktaşlı taraftarların geleceğe umutla bakmasını sağlamıştır.
Bir başka gelişme ise, Yusuf Şimşek transferiyle birlikte Bursaspor'a verilen Aydın Karabulut, bu kulüpte oynamak istemediğini belirtince Beşiktaş'a geri dönmüş. Her ne kadar böyle bir geri dönüşün yasal olup olmadığı muallak olsa da, Beşiktaş yönetimi bir genç yeteneğini elden çıkarmayı başaramamış oldu. Kendini geliştirdiği takdirde kulübüne çok fayda sağlayacak bu futbolcunun geri dönüşü, Beşiktaş adına büyük bir artı.

Bir diğer iyi haber ise Beşiktaş yönetiminin uzun süredir beceremediği bir alandan geldi: Yabancı transferi. Fabian Ernst gibi disiplinli ve çalışkan bir önliberoyu kadrosuna kattı Beşiktaş. Alman milli takımında oynamış ve Bundesliga şampiyonluğu yaşamış bir oyuncunun Schildenfeld veya Seric gibi fiyaskoyla sonuçlanmayacağı aşikar. Oldukça yerinde ve kaliteli bir transfer yaptı Beşiktaş yönetimi. Mustafa Denizli'nin daha takıma katılalı iki gün olmadan oynanan Antalyaspor maçında onu ilk 11 oynatması, ona duyulan ihtiyacın bir göstergesi.
Her ne kadar bu sene lig şampiyonluğunun birinci adayı olmasalar da, işler yavaş yavaş rayına oturmaya başlayacak gibi Beşiktaş'ta. Özellikle Demirören'i başkanlıktan indirmek için toplanan isimler, bunu gerçekleştirebilirlerse Beşiktaş'ın geleceğinde tertemiz bir sayfa açılacaktır. Beşiktaş'ın bu kadrosu, olası bir başarılı saha dışı yönetimi ile birleşirse, taraftarların özlediği oyun ve başarılar geri gelecektir.

1 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Demirören ve ekibi gitmeden gün yüzü görmemiz zor,görsek bile faturası ağır olacak belli.