12 Kasım 2008

Wenger'in Bebekleri

Dün, Wigan'la Emirates Stadı'nda yapılan Lig Kupası mücadelesine, yaş ortalaması 20 olan bir takımla çıktı Arsenal. Fabianski, Djorou, Hoyte gibi bir nebze de olsa tanınan oyuncuların yanı sıra; Gibbs, Simpson, Wilshire, Randall gibi futbol sahnesine ilk defa çıkan genç oyuncular da yer aldı. Genel olarak Arsenal'in kontrolünde geçen maç, Simpson(2) ve Vela'nın golleriyle 3-0 tamamlandı. Yedek kadroyla çıkılacağı önceden belli olan maçta, Emirates Stadı'nı dolduran 59,665 taraftar, bu genç oyunculara hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşattı.
Bu tür kupalarda, Arsenal'in kadrolarına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Zira Wenger'in muhteşem yetenek avcılığı sayesinde, her sezon yedek kadroda yer alan en az 3-4 oyuncu, as kadrodaki yerini alıyor. Zaten her sene o 'yedek' denilen kadronun, en az yarı finale ulaşması, birçok şeyin kanıtı. Sıranın kendilerine geleceğinin bilinciyle hiçbir zaman disiplinden kopmayan genç takımın oyuncuları ise, bıkmadan kendilerini geliştirmeye devam ediyor. Arsenal, muhteşem bir oyuncu yetiştirme sistemi kurmuş durumda. Uzun vadede bakıldığında en az 10 yıl boyunca takımın yaş ortalamasının 26'yı geçeceğini zannetmiyorum.

Bir parantez de Carlos Vela'ya açmak gerekiyor. Geçen sezonu Osasuna'da kirada geçiren Meksikalı futbolcu, özellikle maçın ilk dakikalarında yaptığı tonlarca top kaybına rağmen sergilediği vurdumduymaz tavırla kolayca nefret edilebilecek bir adam olduğunu göstermişti. Fakat ilerleyen dakikalardaki muhteşem oyunu ve yaptığı asist ve attığı muhteşem gol ile, ileride çok farklı bir oyuncu olabileceğini kanıtladı. Ama Wenger'in bu adamın karakteriyle de yakından ilgilenmesi gerekiyor.

Maçın Golleri:

Arsenal 3-0 Wigan - Watch a funny movie here

Hiç yorum yok: