15 Kasım 2008

Danny Welbeck

Daha birkaç gün önce, Wenger'in Carling Cup maçında sahaya sürdüğü kadronun yaş ortalamasından ve genç oyunculara verdiği önemden bahsetmiştik. Bu kez olayın kahramanı Wenger olmasa da, Premier Lig'de bir oyuncunun doğuşuna daha tanıklık ettik.
Manchester United - Stoke City maçında oyuna sonradan dahil olan 1990 doğumlu Danny Welbeck, takımının 4. golünü attı. 30 metreden sert ve düzgün bir vuruşla attığı gol, Premier Lig'de haftanın golü olabilecek düzeyde.
Welbeck'in kariyerine baktığımızda, United altyapısından yetiştiğini ve İngiltere Milli Takımı'nın alt seviyelerinin neredeyse hepsinde oynamış olduğunu görüyoruz. Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren takımda yer bulmaya başlayan Welbeck, bugün attığı golle de siftah yapmış oldu.
Adeta her hafta skorerler arasında altyapıdan yetişmiş ve ilk maçlarını oynayan genç oyunculara rastladığımız Premier Lig'i, Turkcell Süper Lig federasyonunun üst düzey yöneticilerinin ve teknik adamların da takip ettiğini umuyorum. Zira, 3 büyük takımın gollerinin Carlos, Lugano, Baros, Kewell, Bobo tarafından atılmasından ziyade, altyapıdan yetişmiş henüz adını duymadığım bir gencin sahneye çıkıp, gönül verdiği takımı kurtarmasını tercih ederim.


Danny Welbeck - Goal Against Stoke! - Funny blooper videos are here

Hiç yorum yok: