6 Kasım 2008

Şampiyonlar Ligi - Maç Günü #4

Şampiyonlar Ligi, 4. maç gününde oynanan 16 maçla devam etti.Bu maçlarda, işini büyük ölçüde garantiye almış olan takımlar, kendilerini fazla sıkmadı. Bu da, bu maça 'son şans' gözüyle bakan takımların istediklerini almasına sebep oldu. Çıkan sürpriz sonuçların temel sebebi olarak bunu gösterebiliriz.
İşini büyük ölçüde garantiye almış Chelsea ile, teknik direktöründen futbolcusuna kadar bu maçın son şans olduğunu iliklerinde hisseden bir Roma karşılaştı. Vucinic'in hat-trick'i, Roma'yı 3-1'lik rahat bir galibiyete taşıdı. Günün sonunda, A Grubu'nda takımların puanlarının 7-6-6-4 şeklinde sıralanması, heyecanın son haftaya kadar süreceğinin göstergesi.
Anorthosis'in Inter'den 3-3'lük skorla aldığı 1 puan, istikrarsız Werder Bremen'in kendi evinde Panathinaikos'a 3-0 yenilmesi, gecenin önemli sürprizlerindendi. Anorthosis, bu sonuçlarla gruptaki 2.lik koltuğuna yerleşti.
Torres'in itinayla karşı karşıya gelmekten kaçındığı Atletico Madrid, Anfield Road'dan puanla ayrılmayı başardı. Son dakikadaki penaltının, maç içinde kötü bir yönetim sergileyen İsveçli'nin kararlarını telafi etmeye çalışmasının sonucu olduğunu söyleyebiliriz.

Barcelona, '5 atmazsa sürpriz olur' diye düşünülen bir maçta, zayıf Basel'e Nou Camp'ta 1 puan kaptırdı. Şüphesiz ki, konsantrasyon eksikliğinin bunda payı büyük. Eğer Barcelona'nın o 3 puana ihtiyacı olsaydı, Baselli oyuncular uykusuz bir gece geçirebilirdi.
Çarşamba gününde ise, Aalborg ile Villareal, ilki kadar olmasa da, gollü bir maça imza attılar. Bu kez kazanan olmadı, maç 2-2 sonuçlandı. United ise Celtic deplasmanında beklenen bir puan kaybı yaşadı. 84. dakikada sahneye çıkan Giggs, takımına en azından 1 puanı getirmeyi başardı.

Fenerbahçe'nin grubunda ise, Dinamo Kiev ile Porto'nun yaptığı maçta, 90. dakikada Lucho Gonzalez'in attığı gol, Fenerbahçe'nin gruptan çıkma şansını iyiden iyiye söndürdü. Lucho'nun golden sonra formasını çıkardığı için ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi, bir sonraki Fenerbahçe maçında cezalı olacağı anlamına geliyor. Emirates'te ise, Fenerbahçe şansının da yardımıyla 1 puan almayı başardı.

Del Piero
'nun şovu devam ediyor. Biri frikikten olmak üzere iki gol atan 'Reis', kariyerinde Juve'ye kazandırdığı galibiyetlere bir yenisini ekledi. Bu galibiyetle Juventus gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. Kuzey kapışmasında ise, BATE Borisov, bir sürprize imza atamadı. Zenit'in 2-0'lık galibiyeti, geçen senenin şampiyonunun bu sene de yoluna UEFA'dan devam etmesini kolaylaştırdı.

Bu haftanın ardından gol krallığında 4'er golle Berbatov, Messi, Gerrard ve Del Piero oturuyor. Asist krallığında ise 3'er asistle Xavi ve Lampard var. Bu 6 ismin toplam değerini düşündüğümüz zaman, Şampiyonlar Ligi'nin ne kadar devasa bir platform olduğunu anlayabiliyoruz. Nice maç günlerine!

Hiç yorum yok: