11 Kasım 2008

Serge Pacome Djiehoua

Turkcell Süper Lig 2008/2009 sezonunda 10. hafta geçilirken, sezonun flaş transferleri de kendini belli etmeye başladı. Yeni transferlerin en verimlilerinden biri, şüphesiz ki neredeyse oynadığı her maçta gol atan Serge Dijehoua... Attığı 6 golle gol krallığında 3. sırada oturan Fildişi Sahilli oyuncunun özellikle kafa toplarındaki üstünlüğü dikkat çekiyor. Pozisyonun zorluğuna bakmadan gelen her topa yaptığı muhteşeme yakın kafa vuruşları, başta Galatasaray olmak üzere birçok takımın başını yakmıştı.
Her Afrikalı futbolcu gibi, kalıplara sığmayan yanları da var. Pazar günü oynanan maçta Sivasspor'a attığı golden sonra kenarda bekleyen polislerin teker teker elini sıkarak, ilginç gol sevinçlerine yeni bir halka eklemişti.
Sene başında Güney Afrika'nın Thanda Royal Zulu FC takımından bedelsiz olarak transfer edilen Dijehoua, Antalyaspor düşse de Turkcell Süper Lig'de top koşturmaya devam edecek gibi gözüküyor. Bir Coulibaly veya Augustine gibi Anadolu'yu turlayan oyunculardan biri haline gelmesi kuvvetle muhtemel. Ama 25 yaşında olduğunu da göz önünde bulundurursak, kendini geliştirip, 3 büyüklerden birinde izlememiz pek şaşırtıcı olmaz...

Hiç yorum yok: