15 Kasım 2008

Gerets Kaldığı Yerden

2006-2007 sezonunun sonunda Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Marsilya'nın başına geçen Eric Gerets, Galatasaraylılar'a defalarca yaşattığı sürprizleri Marsilya taraftarlarına yaşatmaya devam ediyor. Gerets, Marsilya'nın başında genel olarak başarılı bir görüntü sergilese de, zaman zaman aldığı şok puan kayıpları ile dikkati çekerken, Galatasaray'daki hatalarından ders almadığını da açıkça kanıtlıyor. Henüz 1 saat önce tamamlanan Velodrome'daki Marsilya-Lorient maçı bunun bir örneği.
Birçok eksiği olan Lorient'e karşı 2-0 öne geçen Marsilya; 76,84 ve 87. dakikalarda yediği gollerle maçtan 3-2 yenik ayrıldı. Maçın gidişatı, seneler önce Ali Sami Yen'de oynanan Galatasaray-Konyaspor maçını hatırlatıyor. O maç da benzer bir şekilde Galatasaray'ın 3-1 üstünlüğüyle devam ederken, son 5 dakikada gelen iki golle 3-3 berabere sonuçlanmıştı.
Açıkçası bu sonuçlar, Gerets'in oynattığı pozitif futbola rağmen neden hiçbir büyük takımın başına geçemediğinin göstergesi. Özellikle Ligue 1 gibi gollerin yarısından fazlasının kontra ataktan atıldığı bir ligde, savunmayı bu kadar boşlarsanız, kendi evinizde sırayla PSG'den 4, Lorient'ten 3 yemeniz sürpriz olmaz.

Bu sonuçlar, Galatasaray taraftarının iki sezondur dilinde dolanan "Şu kadronun başında Gerets olacaktı!" temennilerine de yavaş yavaş son verecektir tahmin ediyorum. Zira böyle bir olay herhangi bir Turkcell Süper Lig maçında yaşansa, o maçta 'Gerets istifa!' seslerinin yükselmemesi, Yılmaz Vural'ın bir takımı 22 sene çalıştırmasından daha olası karşılanabilir.

Hiç yorum yok: