23 Kasım 2008

Turkcell Süper Lig, Ligue 1'e Doğru Mu?

Turkcell Süper Lig'in 12. haftası, biraz önce biten Beşiktaş-Eskişehirspor maçı ile tamamlandı. Bu hafta oynanan 9 maçta toplam 12 gol atıldı. Bu istatistik kulağa o kadar da kötü gelmiyor. Fakat bu istatistikten 4-3 biten Denizlispor-Bursaspor maçını çıkardığımızda, 8 maçta 5 gol gibi korkunç bir rakama ulaşıyoruz. Bu 8 maçtan 5'inin de golsüz berabere tamamlanması, bir başka endişe verici nokta.
Bu gol sorunu, Turkcell Süper Lig'deki istikrarsız yapının en bariz örneği. Güzide ligimiz, bir hafta çeşitli gol düellolarına sahne olurken, bir diğer hafta 5 adet golsüz maç çıkarabiliyor. Anadolu takımlarının yaklaşık 2 haftada bir hoca değiştirmesi dolayısıyla belli bir oyun planını oturtamaması da bunun önemli bir sebebi. Zira yeni gelen teknik direktör ne kadar başarılı olursa olsun, futbolcular ani bir mentalite değişikliğine uyum sağlamakta güçlük çekiyor.

Bu kısır maçlar, 2007/2008 sezonunun 24. haftasını hatırlatıyor. Beşiktaş ve Galatasaray'ın birbiriyle oynadığı haftada da sadece 8 gol atılmıştı.
Bu anormal sonuçlar, artık ligimizin bir parçası olmaya başladı. Lige yeni katılan yabancı futbolcuların yaptığı 'Türkiye Ligi aslında çok kaliteli!' beyanatlarıyla gaza gelen yorumcuların, artık ligin kalitesini iyice tartması gerekiyor. Çünkü daha '5 Büyükler'in arasına katılmamıza onlarca yıl var...

Hiç yorum yok: