17 Kasım 2008

Ortalık Kızışıyor

futbol dünyası son dönemde ödüle doymuyor. şurada postunu yazdığımız asya futbol federasyonu yılın futbolcusu ödülü, fifa yılın futbolcusu ödülü (ki ayrı bir postta değineceğim) ve sağ taraftaki devam eden anketler bölümünden oyunuza sunduğumuz 2008 altın top (ballon d'Or) ödülü.

bu sene ballon d'Or da dahil dünya ve/veya avrupa genelindeki bütün ödüllerin favorisi olan cristiano ronaldo çene yormaya devam ediyor. sakız çiğnemekten fırsat bulan alex fergusoncristiano iki ödülü de kazanacak, eminim. eğer kazanamazsa, bunu başaran kişiyi transfer etmek isterim” diyerek oyuncusunu destekledi. yine kırmızı şeytanlardan patrice evra, “eğer cristiano bu ödülü kazanamazsa ben futboldan hiçbir şey anlamıyorum demektir” dedi. zinedine zidane ve david trezeguet de ronny'ye açıkça destek verirken, ferguson ve evra gibi eto'o da doğal olarak kendi takım arkadaşına destek verdi. takım arkadaşı destekleme furyasına casillias'ı destekleyen diarra da katılırken frey ve kaka benzer açıklamalar yaparak ödülü cristiano ronaldo'nun hakettiğini fakat gönüllerinden geçenin messi olduğunu söylediler.

işin ilginci ise kimsenin hakkında yorum yapmadığı zlatan ibrahimovic kendisi hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. en son “ballon d'Or ödülü için hazırım” diyerek her zamanki antipatik haliyle kendine olan güvenini ortaya koydu.

2 aralık'ta ödüller açıklandığında sürprize yer olmayacak bizce.

Hiç yorum yok: