6 Aralık 2008

Turkcell Süper Lig Bildiğimiz Gibi

Bugün, güzide ligimiz Turkcell Süper Lig'de 4 maç oynandı. 4 şehir takımının birbiriyle oynadığı maçlardan gol sesi çıkmazken; as takım, pilot takımı 3-0 mağlup etti. Günün son maçında da en güçlü belediye takımı, ligin en büyük şampiyonluk adaylarından birini, olaylı bir maçta 3-1 ile geçti.
Yine %50'lik bir 0-0 yüzdesi yakalamış olmamız bir yana, Beşiktaş-Ankaraspor maçında yaşanan olaylar daha çok ilgilendiriyor beni. Öncelikle, maç 2-1 Ankaraspor lehine ilerlerken, takımını 2-1 geriye düşüren golü inanılmaz bir şıklıkla kendi kalesine atmış olan Sivok, Ankarasporlu Theo Weeks'in bacağına kasti biçimde bastı. Bu hareket, doğal olarak kırmızı kartla cezalandırılırken sinirini çıkarmış olan Sivok, sakin sakin soyunma odasına gitti. Henüz 2 dakika geçmemişti ki, taç çizgisinin hemen yanında, yardımcı hakemin yaklaşık 70 cm önündeki bir pozisyonda, Tello yine Theo Weeks'e yumruk attı. İnönü'nün atmosferinden mi, yoksa gerçekten görmediğinden mi bilinmez, bu pozisyon tamamen es geçildi, yerde kıvranan Weeks'e su şişeleri atıldı. Maç 3-1 Ankaraspor lehine noktalandıktan sonra da, İbrahim Üzülmez etrafa saldırarak birkaç maçlık cezasını garantiledi.
Diyeceğim şu ki, şampiyonluğa oynayan bir takımın futbolcularının kendine daha hakim olmaları gerekiyor. Eğer hakemler pozisyonu doğru süzüp Tello'yu da oyundan atsaydı, sonraki birkaç maçta Tello, Üzülmez ve Sivok üçlüsü cezalı duruma düşecekti. Ki bu oyuncuların yokluğunun, şu anki Beşiktaş'ta puan kaybına yol açacağı kesin gibi.

Ayrıca İnönü Stadı'nın zeminindeki garip madde, futbolu da kötü etkiledi. Kalitesiz halı sahalardaki gibi futbolcuların bastığı her yerden ufak parçacıklar yükseldi. Neredeyse 2 dakikada bir, bir futbolcu kayarak kendisini yerde buldu. O maddelerin ne olduğunu bilen yorumlarda yazarsa sevinirim.
Bir başka parantez de Kayserispor'a açmak gerekiyor. Peşinen söyleyelim, Kayserispor ligin 7. sırasında, yani çok kötü bir yerde değil. Buna rağmen, oynanan 14 maçta sadece 12 gol atabilmiş. Bunların 4'ünü tek maçta attığı düşünüldüğüne, kalan 13 maçta sadece 8 golü var Kayserispor'un.

Açıkçası Tolunay Kafkas'ın ne düşündüğünü anlamak mümkün değil. Sadece Aghahowa, Topuz ve Cangele üçlüsü bile birçok takımın defansını açmaya yetecek nitelikte. Tabii ki böyle defansif bir anlayışla bu oyunculardan verim almak da mümkün olmuyor. Başka bir çarpıcı detay ise, Kayserispor'un 14 maçından 5 maçını 0-0 beraberlikle bitirmesi. Umalım ki, Kayserispor yeni stadıyla birlikte ligin 2. yarısından itibaren farklı bir kimliğe bürünür.
Buralarda değişen birşey yok... Hala genellikle sıkıcı futbol, kötü zeminler, çıkan olaylar... Böyle bir futbol gününü ancak güzel bir Barcelona-Valencia toparlar. Keyfini çıkarın.

2 yorum:

carlito dedi ki...

Hocam zemindeki maddeyi sormuşsun, bi kaç kamyon kum serdirmiş bizim süper zeka yönetim, yağışa karşı zemin ağırlaşmasın diye, nasıl mantıksa anlamadım ben

önyargı dedi ki...

ahahah. takdire şayan gerçekten. ayakta duramadı kimse sahada.