20 Aralık 2008

UEFA Kupası Kuraları

Cuma günü itibariyle yoluna UEFA Kupası'ndan devam eden 32 takım birbiriyle eşleştirildi. Can Bartu'nun yine severek gerçekleştirdiği kura çekiminde, Galatasaray'ın rakibi kimseyi şaşırtmadı: Bordeaux... 2006/2007 Şampiyonlar Ligi ve 2007/2008 UEFA Kupası'nda toplam 3 kere karşı karşıya gelen bu iki ekibin maçlarında Galatasaray'ın galibiyeti bulunmuyor. Ama bu maçların hiçbirinin Ali Sami Yen'de oynanmamış olması bu istatistiği önemsiz kılıyor. İki takımın da önceki senelere göre kadrosunu güçlendirmiş olduğu da bir gerçek. Bordeaux'da Gourcuff önderliğinde Cavenaghi, Chamakh, Wendel ve Diarra gibi önemli isimler bulunuyor. Fakat Galatasaray'ın da onlardan aşağı kalır bir kadrosu yok. Bu denk güçlerin eşleşmesinde iki maçta da ev sahibi takımların üstün oyununu bekliyorum. Umarın kazanan Galatasaray olur.

Diğer eşleşmelerden en çok dikkat çekeni ise Werder-Milan arasında. Beckham'ın da katılmasıyla iyiden iyiye veteranlar takımına dönüşen Milan ile, istikrarsız Werder Bremen'in karşılaşmasında gülen taraf tamamiyle Werder'in o zamanki form durumuna bağlı. Fakat Bremen'in bu turdan galip ayrılması benim için sürpriz olmaz.
Son olarak, Kharkiv'e bir parantez açmak gerekiyor. Eğer Galatasaray ve Benfica maçlarındaki şansları sonuna kadar yanlarında olursa, kupayı pek zorlanmadan kaldırabilirler. Zira Benfica maçında, Benfica'nın kaçırdığı 2 karşı karşıya ve direkten dönen 2 topuna karşılık, Kharkiv'in 85. dakikada geliştirdiği tek bir atakla golü bulması, Galatasaraylıları ekran başında delirtmişti. Maç boyunca doğru düzgün tek bir atak geliştiremeyen Kharkiv, böylece B Grubu'nu lider tamamladı. Ertesi gün kurada Sampdoria'yı çekmeleri ise, maçlardaki şanslarının kurada yanında olmadığının bir göstergesi. O eşleşmeyi de, şüphesiz ki en çok Türk futbolseverler takip edecektir.

Final Saraçoğlu'nda. Bilet almak isteyenler şuradan şanslarını deneyebilirler.

Hiç yorum yok: