22 Aralık 2008

Alpaslan Abi'ye Doğumgünü Hediyesi

Topa sert oynamaya çalışan bir Beşiktaş vardı ilk dakikalarda fakat pek başarılı olamadılar bu düşüncelerinde. İlk başlardaki faul yüzdeleri de bunu doğrular nitelikte. Beşiktaş Ekrem Dağ'ın güzel ortalarıyla başta etkiliydi fakat hem asıl mevkisinin sağ bek olmaması, hem de Galatasaray'ın bu bölgeden etkili olması Ekrem'in etkinliğini azalttı.

Maçın orta saha mücadelesiyle kazanılacağı açıkken Beşiktaş'ın Uğur İnceman'ı kullanmamakta ısrar etmesi topu oyuna sokmayı beceremeyen iki ön liberonun top kayıplarına ve özellikle rakip yarı sahaya yerleşemediği anlarda Tello ve Delgado'yu etkili kullanamamaya yol açtı. Şahsi kanaatim Uğur İnceman'ın Galatasaray'da Ayhan'ın oynadığı pozisyonda oynatılırsa başarılı olacağı yönünde. Ayrıca Galatasaray'da Servet'in sıkça yaptığı ileri çıkışları Beşiktaş'ta Zapatochny gerçekleştirdi bugün, pek başarılı olamasa da çıktığı anlarda Beşiktaş'ın atak gücüne olumlu yönde etki ettiği kesin.

Sonuç olarak Galatasaray forvetini topun arkasında tutarak orta sahadan da gelen yardımlarla, Beşiktaş'ın etkili çıkmasını engelledi. Galatasaray tarafında maçın kilit adamı olarak gördüğüm Ayhan ahım şahım oynamasa da çok fazla hata yapmadı ve iyi top dağıttı. Mehmet Topal da fena değildi. Beşiktaş kanadında ise Cisse sessiz sedasız kötü futbolunu sürdürerek bana göre yenilginin en büyük mimarı oldu.

Ayrıca perşembe günü tam olarak netleşecek ama maç sonu tavrından anlaşıldığı kadarıyla Yıldırım Demirören'in alkışı Özhan Canaydın vari değil, bir protesto alkışıydı. belirtmek istedim.

Maç için değil fakat genel anlamda Beşiktaş'ın durumuna üzülüyorum ama iğneyi önce yöneticilere sonra teknik direktöre en son da taraftar olarak kendinize batırmanız Beşiktaş'ın yararına olacaktır.

Hiç yorum yok: