4 Aralık 2008

Roy Keane Bıraktı

Roy Keane, 2006/2007 sezonunda Championship'te oynayan Sunderland'in başına geldiğinde tablo hiç de parlak değildi. Fakat o sırada 23. sırada bulunan takımı inanılmaz bir performansla 2. sıraya kadar yükseltip, Premier Lig'e çıkartmayı başarmıştı.
Premier Lig'deki ilk sezonunda ise, çoğu yeni gelen takımların başaramadığını başarmış, takımı ligde tutmuştu. Böyle bir başarıyı katı bir defans anlayışıyla elde etmediğini de belirtmek gerekiyor.
2008/2009 sezonunun ilk 15 haftasında ise işler planladığı gibi yürümedi. Özellikle son 6 maçta alınan 5 mağlubiyet, İrlandalı'nın sonunu hazırladı. Roy Keane'in istifası, Sunderland yönetimi tarafından kabul edildi.

Benim iki taraf adına da üzüldüğüm bir gelişme oldu bu. Nedense bu ikiliyi birbirine çok yakıştırıyordum. Hatta Roy Keane'in Sunderland'in başında 10 yılı aşkın bir süre kalacağını bile düşünmeye başlamıştım.
Bu yol ayrılığının ardından yeni gelen teknik direktörle Sunderland'in geçici bir parlama yaşayabileceğini, Roy Keane'in ise fazla boş durmayacağını, kutsal Manchester United amacı için kendini pişirmeye devam edeceğini düşünüyorum.

Not : Tablo Aceto Balsamico'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: