11 Aralık 2008

Uçup Giden Hayaller

fenerbahçe'nin sezon başı hayallerinin sonudur bu maç, ama en azından böyle bitmemeliydi...

eksi 6 derecede oynanan maçın zorlu geçeceği herkes tarafından tahmin ediliyordu fakat bu kadar isteksiz, bu kadar çaresiz bir fenerbahçe'yi kimse beklemiyordu. en azından kendi adıma konuşursam, son maçın vereceği hırsla takımın maça asılacağını sanıyordum fakat futbolcular ne kadar yanıldığımı kanıtlamak istercesine ruhsuz bir oyun sergilediler. "şu takımda tuncay olsa sadece hırsıyla maçı alırdı" diye düşünüyorsak yönetimin kendisini sorgulaması gerek. bu noktada fenerbahçe'ye ilk yapılması gereken takviyenin takımı ateşleyecek yapıda biri olmalı bence.

maça gelirsek; aragones'in alex'le başlama tercihi bence yanlıştı. soğuk hava, kötü zemin ve zorlu rakip üçlüsüne karşı alex'i kulübede tutmak, belli bir dakikada kurtarıcı olarak oyuna sürerek oyundan biraz daha düşmüş rakiple eşit olmasını sağlamak akıllıca olabilirdi. nitekim sonradan oyuna giren ali bilgin-maldonado-ilhan parlak üçlüsü ne takımı ateşleyebildi, ne de bir katkı yapabildi. ayrıca kenarda soğuktan donmuş oyuncular neden ısındırılmaz, hala anlamış değilim.

bir parantez de maldonado ve alex'e açalım. işlemeyen bir çarkın dişlisi olduğu unutulan maldonado sezonun günah keçisi oldu. kendisini takıma getiren zico'nun ayrılması zaten moral bozucuyken üstüne gelen medyaya teslim olduğunun en büyük göstergesidir şu kırmızı kart. durup dururken hırsını dinamo kiev'li oyuncudan çıkarmasına sezon arasında ayrılmayı kafasına koyduğundan başka bir yanıt bulamıyorum ben. şahsi kanaatim alex cephesinde de durumun farklı olmadığı yönünde. hala yenilenmemiş olan ve sezon sonu bitecek olan sözleşme herkesin olduğu kadar alex'in de kafasını kurcalıyordur. sezon başından beri hem türkiye super lig, hem de şampiyonlar liginde kafasına silah dayanıp maça çıkarıldığı izlenimini veriyor. zico ayrılığının mağdurlarından o da.

son bir parantez de maçın spikeri ertem şener'e. asatiani'nin sarı kart gördüğü saniyeleri susarak geçirmeyi tercih eden, ardından mikhalik'in kart gördüğü pozisyonu "maçın ilk kartı çıkıyor" şeklinde sunup maç boyu düzeltme yapmayan, ikinci yarı sağ kanatta ghioane'nin taca çıkarken çok şık bir şekilde kayarak yetişip aldığı pozisyonu "ayağı kayıyor" saflığında sunan spikerleri istemiyorum, istemiyoruz.


bu kadroya son bir kez bakın. omzuna şampiyonlar ligi apoletini bir daha takamayacak olanlar olabilir!

Hiç yorum yok: