7 Aralık 2008

Barça Çok Rahat

Geçen sezonki 6-0'lık hezimete kadar Nou Camp karnesi gayet iyi olan bir Valencia vardı son senelerde. Bu sezona çok iyi giren ama son zamanlarda tökezleyen Valencia'nın, formunun zirvesindeki Barça'ya Nou Camp'ta sürpriz yapmasını beklemek hayaldi belki ama bu kadar da kolay olmamalıydı. Öyle sağlı sollu ataklarla rakibini boğan bir Barça yoktu ama ön sahada yaptıkları presle Valencia'ya top yaptırmayınca golleri bulmak da oyunu kontrol altında tutmak da kolay oldu onlar için.
Henry hat-trick'e rağmen Arsenal'deki oyun içi etkinliğinden uzak. Klasıyla golleri buluyor ama eski Henry'yi görmek nasip olmayacak herhalde kimseye. Daniel Alves, Sevilla'daki kadar ataklara etki edememekle eleştirliyor ve biraz da eski takımını küçümseyici bir tavırla: "Burda iyi topçu çok. Sağ bekin ataklara o kadar katılmasına ihtiyaç yok." gibisinden bir cevap veriyordu. Bugün Barça formasıyla en etkili maçını oynadı. Bir sağ bek oyuna ne kadar katılabilir, hatta oyunu o bölgeden nasıl kontrol eder bunu ders niteliğinde gösterdi.

Messi ilk 20 dakika hiç yoktu. Sonraları ara ara parladı ama yine de etkisizdi. Valencia tarafından bakınca maça, bir Raul Albiol gerçeği var ortada. Hem ülkesinin hem de Valencia'nın çok şeyler beklediği bir adam Albiol. Kaptanlık bandını da taktı koluna ama defansı toparlamak yerine bozan adam oldu kendisi. Son zamanlarda yaptığı hatalardan sonra bugün de bazı posizyonlarda o kadar ağır kaldı ki Albiol olduğunu bilmesem bu takımda ne işi var diye düşünürdüm. Acilen kendini toparlamalı. Bu kadar etkisiz olan, Barça istemeyince yarı sahayı geçmekte zorlanan bir takımın iyi oyuncusunu bulmak da zor tabii.
Manuel Fernandes bugün iyi değildi belki ama ilerisi için bir ışık verdi. Fiziğini kullanmasını iyi biliyor ve top tekniği de yeterli. Baraja artık yaşlandı. Albelda-Fernandes ikilisi orta saha için yeterli olur.

Krala gelirsek... Uzun zamandır bu kadar ezildiğini görmedim Villa'nın. Değiştirdiği saç stiliyle Marquez sahadan sildi resmen Villa'yı. Tamam takım kötüydü ama bu kadar da pasif kalınır mı be Mata! Yarım saat boyunca 'Çıktı da haberim mi yok' diye düşündüm durdum. Valencia acilen toparlanmalı. Ersin Düzen Katalan'mış da haberimiz yokmuş...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mac kac kac bitti arkadas, kimse onu yazmamis, herkes izlemis olmamizi bekledi heralde, eline saglik yazi icin.

önyargı dedi ki...

haklısın unutmuşuz. maç 4-0 bitti. 3 henry, 1 dani alves.