21 Aralık 2008

Villareal - Barcelona

Bugün saat 8'de, La Liga'da önemli bir maç var. Lider ve büyük ihtimalle şampiyon Barcelona, ligde her zaman iddialı bir konumda bulunan Villareal'e konuk olacak. Maçın özellikle Villareal adına önemi büyük. Eğer Barcelona'yı devirmeyi başarabilirlerse, ligde 14 maçtır yenilmeyen bir ekibi mağlup etmiş olacaklar. Bunun yanı sıra, şu anda dünyanın en iyi top oynayan takımını yenmiş olmanın vereceği moral de, onları motive edecektir. Bu maç öncesi benim dikkatimi çeken ise, teknik direktörlerin demeçleri. Bu kritik maç öncesi Guardiola ve Pellegrini'nin demeçleri gerçekten iç açıcı.
Guardiola'ya maç öncesi mikrofon uzatıldığında, genç teknik adam şunları söylemiş: "Villareal son zamanlarda bir istikrar problemi yaşasa da, şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Muhteşem bir kadroları ve harika bir yapıları var. Ayrıca çok uzun zamandır aynı teknik direktörle çalışıyorlar. Çok çalışkanlar ve birçok atak opsiyonu yaratabiliyorlar."

Guardiola'nın bu övgü dolu sözlerine Pellegrini'nin karşılığı da şöyle olmuş: "Barcelona son zamanlarda gördüğüm en iyi takım. Bizim için önemli bir rakipler, ve bu maçı kazanmak onlarla aramızdaki puan farkını eritmek adına çok önemli."
Gördüğünüz gibi, önemli bir maç öncesi, iki takımın teknik direktörü de ne hakem kararları, ne kendi takımının artıları, ne de karşı takımın eksileri hakkında konuşuyor. Sadece rakip takıma ne kadar saygı duydukları, ve rakip takımın ne kadar iyi bir kadrosu olduğunu belirten demeçler vermişler. Futbol adına daha bir çok güzelliğin yaşanacağı bu maçı saat 8'de NTVSpor yayınlıyor. Keyfini çıkarın...

Hiç yorum yok: