3 Aralık 2008

Klaas Jan Huntelaar Real Madrid'e

Van Nistelrooy'un sakatlanmasıyla birlikte kadrosundaki forvet darlığı iyice açığa çıkan Real Madrid'in bir forvet alacağı belliydi. Zira van Nistelrooy'u saymazsak Raul ve Higuan dışında Real Madrid'de oynayacak kapasitede bir forvet yoktu. Kendini oldukça geliştiren Higuan'in özellikle deplasmandaki etkisiz oyunu, transferin aciliyetini arttırdı.
Sonuç olarak, büyük ihtimalle kesinlik kazanan bir transfer gerçekleşti, Huntelaar 27 milyon Euro'ya Real Madrid'e transfer oldu. Böylece Sneijder, van der Vaart'tan sonra son yıllarda Ajax'tan alınan 3. futbolcu oldu. Robben ve Drenthe gibi Hollandalılar da cabası. Bu transferden duyduğu memnuniyeti de: "Real Madrid'de oynamak, benim için bir hayalin gerçekleşmesidir." şeklinde klasik demeçlerle anlattı basına Huntelaar.

Eredivisie'de özellikle forvetler tarafından gösterilen harika performans diğer Avrupa Ligleri'ne göre bir ölçü olmuyor. Zira geçen sezon Business Channel'dan takip etmeye çalıştığım Eredivisie maçlarında, defansın arkasına uzun gönderilen her topun tehlike yarattığını, biraz becerikli forvetlerin de o topların yarısını gole çevirerek dikkat çeken sayıda goller atabiliyorlar. Hollanda'da gol kralı olup Avrupa'da tutunamayan Kezman, bunun bir kanıtı olarak gösterilebilir. Tabii van Nistelrooy gibi olumlu örnekler de var.

Sonuç olarak, iki taraf adına da oldukça olumlu bir transfer gerçekleşti. Futbolseverler de, Madrid forması ve dünyanın en iyi ortasahalardan birinin önünde oynayacak Huntelaar'ın yeteneklerini rahatça değerlendirebilecek. Bakalım bu Hollandalı, Avrupa'nın önde gelen liglerinden birinde de aynı performansı sergileyebilecek mi?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bence çok iyi oldu real için ben berbatovdan önce manu ya gider diyodum ama manu berbatovu aldı paralarına yazık oldu aferin real

neverLander ® dedi ki...

@adsız

şahsi kanaatim, berbatov huntelaar'dan 2 gömlek üstün bi oyuncudur.

Adsız dedi ki...

şu anda olabilir ama berbatov okadar parayı haketmiyodu

neverLander ® dedi ki...

@adsız

transferin son gününde alınması fiyatın yüksek olmasında etkili oldu, haklısın.