19 Aralık 2008

16 Böyleyse 8'e Can Dayanmaz

Kura günüydü bugün Avrupa'da. Önce Şampiyonlar Ligi son 16 kuraları ardından da UEFA'nın son 32'sinin eşleşmeleri belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nden başlayalım değerlendirmeye:

Chelsea FC (ENG) v Juventus (ITA)

Hafızılarımızda olmayan bir eşleşme. Chelsea, Scolari ile, Mourinho döneminin tam tersi şeyler yaşıyor. Ligde Stamford'da hiç kaybetmeyen bir Chelsea yaratan Mourinho'nun aksine Scolari deplasmanda beraberlik dahi almayıp sadece 1 gol yiyerek yoluna devam ediyor. Ama iç saha performansı içler acısı. Oynadıkları 3 büyük maçın 2'sini kaybedip 1'inde beraberlik alabildiler yalnızca. Sakat oyuncularının çokluğuyla konuşulan Juve, öyle bir sakatlık listesine rağmen büyük maçlardan alnının akıyla çıkarak ne kadar büyük bir kulüp olduğunu bir kez daha gösterdi. Klasik bir İtalyan temcilsi görünümünde evinde zor gol yiyen bir takım olan Juve kaptanı Del Piero'ya bir şey olmadığı sürece her maçtan galibiyet alabilecek kapasitede. Chelsea'nin son senelerde bu turlarda elenmediği gerçeği Juventus'un 3 sene sonra döndüğü Şampiyonlar Ligi'nde kendini gösterme isteği her iki maçında ne kadar zor geçeceğinin göstergesi. Gönlüm Juve'den yana. Chelsea'nin ligdeki deplasman formuna güvenip Stamford Bridge'de galibiyet alamaması, işi çok zorlaştırır. Duygusallığın da etkisiyle tahminim turu Juve'nin geçeceği yönünde.


Villarreal CF (ESP) v Panathinaikos FC (GRE)

Turnuvanın en büyük sürprizini gerçekleştirip grubunu İnter'in önünde 1. bitiren Panathinaikos oynadığı son 11 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmezken Villareal'in son dönemlerde formsuz olduğunu söyleyebiliriz. İspanya'da sert savunma yaparak gol yememeye çalışacak olan Panathinaikos istediğini alsa bile Villareal'i evinde yenmesi kolay iş değil. Villareal küçümsemezse son yıllarda kazandığı Avrupa tecrübesiyle turu geçmeye yakın olan taraf.


Sporting Clube de Portugal (POR) v FC Bayern München (GER)

16 maçtır kaybetmeyen formda bir Bayern ve defansif gücüne güvenen Sporting'in maçları az gollü geçmeye aday. 2 sene önce gruplar aşamasında karşılaşan takımların oynadıkları iki maçta toplam 1 golün çıkmış olması da buna işaret. Geçen sezonki UEFA macerasından sonra kendini Şampiyonlar Ligi'nde göstermek isteyen Bayern ilk maçı deplasmanda oynayacak olmanın verdiği avantajıda kullanarak turu geçer gibi gözüküyor.


Club Atlético de Madrid (ESP) v FC Porto (POR)

Atletico için şanslı bir kura diyebiliriz. Bu sene son zamanlarda formda olsa da güç kaybeden Porto, Liverpool'a iki maçta da kaybetmeyen ama tecrübesiz bir Avrupa takımı olan Atletico'yu görünce karşısında çok da üzülmemiştir. Düşünülenin aksine Porto tura daha yakın.


Olympique Lyonnais (FRA) v FC Barcelona (ESP)

İkisine de yazık olur derdik eskiden eşleştiklerinde, ama bu sefer Lyon'a yazık falan olmaz. Son zamanların en kötü Lyon'u ile Pep ile kendini bulan ve inanılmaz presli futbol oynayan Barça'nın eşleşmesi çok iyi oldu bence. Lyon'un silkinmesi için iyi bir derse ihtiyacı vardı. Barça o dersi verebilecek kapasitede. Barça rahat geçer.


Real Madrid CF (ESP) v Liverpool FC (ENG)

Son yıllarda hiç eşleşmeyen iki takım. Real Madrid sakatlık sorunlarını hallederse maç zamanına kadar ya da Avrupa Kupaları'nda oynamamış müthiş topçular bulursa şansı olabilir ama bu pek mümkün değil. Liverpool'un bu turlarda vedası çok azdır Şampiyonlar Ligi'nde. Bu sene altın sene yaşamak istiyorlar. Real lige havlu atmış pozisyondayken Liverpool tam tersi ligde şampiyonluk isteyen ve Avrupa'yı çok önemsemeyecek bir havada. İstekli Liverpool Real'i geçer. Rafa karşısında Ramos'un da olmasıyla daha çok asılabilir maça.


Arsenal FC (ENG) v AS Roma (ITA)

Kabus gibi başlangıcı yavaş yavaş üstünden atan Roma, bebelerinden vazgeçmeyerek lige havlu atma aşamasına gelen Wenger'in Arsenaliyle oynayacak. Zevkli ve bol gollü geçmeye aday bir mücadele. Roma tura daha yakın.


FC Internazionale Milano (ITA) v Manchester United FC (ENG)

Bu eşleşmeyi saatlerce yazabilirim ama çok duygusal bir yazı sonunda kendimi tutamayarak Mourinho'ya edeceğim küfürleri düşünerek detaya girmiyorum. Sir Alex affetmez diyorum o kadar.

1 yorum:

neverLander ® dedi ki...

juventus son iki katılımında da çeyrek finale kalabilmiş fakat ikisinde de ingiliz takımlarına elenmiş [liverpool-arsenal]. o yüzden chelsea eşleşmesi ilginç olacak.

roma da ingiliz takımlarına karşı deplasmanda yaptığı son 7 maçta galibiyet yüzü görememiş [5 yenilgi-2 beraberlik], ingiltere havası yaramıyor belli ki.

ramos da tottenham ile liverpool'a boyun eğmişti, o da ayrı bi intikam savaşı olacak.

istatistik bu saatten sonra pek önemli değil ama bi kenarda dursun.