13 Eylül 2008

Şampiyonluk Yolunda


Manchester United'ı 3 (tam) forvetle görmeyeli çoook olmuş. Liverpool artık yeter Anfield'daki bu çile diye çıktı maça. Erken gol zevk getirdi. Van Der Sar uzun süre sonra güven vermedi bana. Wes Brown yıllar geçse de aynı. Futbolculuk öyle boyla posla olmuyor biraz da zeka olacak. Liverpool'un en yeni transferi Riera'nın olduğundan iyi gözükmesindeki en büyük nedendi tabii ki Wes. Riera'nın kalitesi belli ama önümüzdeki haftalarda bu kadar etkili olamayabilir. Her zaman bi Wes bulunmaz. Riera demişken adam 2 haftada hem lige alıştı hem de takıma, Keane doğduğundan beri Premier Lig topçusu bırakın takımı sanki 19 yaşında Malezya'dan gelmiş bir genç yetenek havasında oynuyor. Top ıskalıyor, düşüyor. 2-3 hafta daha böyle giderse kesiği yer Benitez'den. Geldiğinden beri söylüyorum o para çok ona.
Fergie'nin bu kadar hatalı okuduğu maç sayısı çok azdır. Başlangıçta Rooney gibi bir adamı ceza sahasından bu kadar uzaklaştırması, kanada hapsetmesi hata. Oyun içi değişiklikleri felaket. Sakatlanan Carrick'in yerine Owen dururken Giggs'i almak hangi mantığa uyuyor çözemedim. Scholes'ın çıkışı da takım çok etkiledi. İlk yarıda United'ın orta saha üstünlüğü, ikinci devre Giggs değişikliği ve Benitez'in Gerrard hamlesi sonrası iyice Liverpool'a geçti.
Vidic sarıya çok alışık da kırmızısını pek hatırlamıyorum. Kartı gördüğü sırada oyun bitmişti zaten.
Liverpool şampiyonluk yarışında olduğunu belli etti. Bu maçtaki olası bir yenilgileri geçen seneden farklı olmadıklarını kanıtlardı. Diğer maçlarda iyi oynamadılar ama kötü oynayıp kazanmak önemlidir aforizması gerçekten çok doğru. Şampiyonlar kötüyken çok maç kazanmışlardır.
Bir parantez Xabi'ye. Orta sahadan onun kadar gol atan ikinci bir adam görmedim. Bu maçta devre bittiğinde top ayağındayken kaleye şut çekmesi, orta saha gollerinin şans değil ciddi bir istekle ve yetenekle atıldığının göstergesi. Benitez'in onu takımda tutması iyi bir karar.
Mascherano maçın Liverpool adına yıldızıydı. Çok istekli gözüktü. Galibiyeti getiren golü atan Babel, Riera'yla büyük bir yarış içine gireceğe benziyor. Manchester'da CR7 gelince kim yiyecek kesiği merak konusu. 4'ünü birden oynatmaz herhalde Fergie. Yoksa...

Hiç yorum yok: