21 Eylül 2008

Bayern Münih, Werder Bremen, ve Tabii ki Mesut Özil

Chelsea - Manchester United maçıyla birlikte haftanın en iyi maçı olmaya aday Münih - Bremen karşılaşması, adına yakışır bir sonuçla bitti. En cesur tahminler bile, Werder Bremen'in Allianz Arena'da Bayern'e 5 atacağını, 6. ve hatta 7. golleri de rehavetten dolayı kaçıracağını tahmin edemezdi. Zaten dün, tüm tahminleri alt üst eden bir oyuncu vardı sahada. Ve ne mutlu ki, o oyuncunun adı soyadı pek de yabancı değil bize: Mesut Özil.
Dün tek kelimeyle muhteşem bir orta saha oyuncusuydu Mesut. İlk golde Rosenberg'e verdiği pasla başladı gece; ikinci golde kestiği muhteşem serbest vuruşla devam etti. Baktı bu da yetmiyor, üçüncü golü de harika bir vuruşla ağlara gönderdi. Bu golden sonra etkisi azalsa da, kalan 2 golü de arkadaşları bir şekilde hazırladı. Kısacası, Diego'nun, Toni'nin, Rosenberg'in, Schweinsteiger'in olduğu bir sahada, açık ara maçın yıldızıydı Mesut. Bir sonraki Milli Takım arası, bu genç oyuncu için seçim zamanı olacak. Gerçi hali hazırda Ümit Milli olarak oynadığı Almanya Milli Takımı'nın dışına çıkmaması şaşırtıcı olmaz. Fakat onu Türkiye forması altında izlemek bana büyük bir sevinç yaşatacaktır.
Maç sonrasına gelirsek, bu ilginç sonuçtan sonra eleştiriler Klinsmann ve Rensing üzerinde yoğunlaşmış durumda. Klinsmann'ın sene başından beri oynattığı kötü futbol ve Rensing'in yenilen 5 golden 3'ündeki inanılmaz hataları eleştiri oklarını bu iki isim üstüne çekti. Özellikle Almanya'nın ünlü gazetesi Bild'in internet sitesinde yaptığı anket oldukça dikkat çekici. Anketin sorusu "Kahn, Münih'in kalesine geri dönmeli mi?". Sonuçlar ise Münih taraftarının tepkisini anlatır nitelikte. Oy verenlerin %60'ı, futbolu geçen sene bırakan Kahn'ın Bayern Münih'e geri dönmesi gerektiğini söylüyor.

Bu saatten sonra Bayern Münih'in oynayacağı her maç, Klinsmann ve Rensing'in son maçı olabilir. Kendi alanında tecrübesiz olarak nitelendirilebilecek bu iki isme yüklenecek baskı, ikisinin de sonunu getirebilir. Özellikle Klinsmann'ın kovulması, Bayern Münih için şampiyonluğa veda anlamı taşıyor. Önümüzdeki Hannover deplasmanı, 2008/2009 sezonundaki Bayern Münih'in, hatta Bundesliga'nın kader maçı olarak nitelendirilebilir.

Hiç yorum yok: