7 Eylül 2008

Şampiyonların Transferleri


Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya ligleri futbol dünyasında 5 büyük lig olarak bilinir. Transfer sezonunun kapanışından hemen sonra, 2007/2008 sezonunda bu liglerde şampiyon olan takımların transfer sezonunu nasıl geçirdiğine bir göz atalım:

Bayern Münih

Kaleci Oliver Kahn'ın futbolu bırakmasıyla kaleyi Rensing'e teslim eden Bayern Münih, yedek kaleci olarak tecrübeli Hans-Jörg Butt ile sözleşme imzaladı. Real Madrid ile Bayer Leverkusen arasındaki Şampiyonlar Ligi Finali'nde de kaleyi koruyan Butt, Rensing oynayamadığında yerini sorunsuz olarak dolduracak gibi gözüküyor.
22 yaşındaki bek Marcell Jansen'i Hamburg'a gönderdikten sonra, onun açığını kapatmak için yu transferin son günlerinde Milan'dan 33 yaşında Massimo Oddo'yu renklerine bağladılar. Bu hamleyle Kahn'ın gidişiyle birlikte oluşan gerideki tecrübe eksikliğini kapatmak istemiş olabilirler.
Bu sezonun en önemli transferi olarak gösterilebilecek isim ise, Werder Bremen'den alınan Tim Borowski. Bu oyuncu, hem orta sahadaki açıkları kapatacak, hem de kaptan van Bommel'in cezalı olduğu maçlarda, ki az olduğu söylenemez, ortasahayı toparlayacak isim olarak göze çarpıyor.
Jan Schlaudraff, Wagner ve Dos Santos'un ayrılıkları ise kırmızı-beyazlı ekibi fazla etkilemeyecekmiş gibi gözüküyor.


Manchester United


Transfer döneminin en sessiz ekiplerinden biri olan Manchester United, bu özelliğini Fergie'nin takımına olan güvenine borçlu. Pique, Saha ve Silvestre'yi gönderen Manchester United'da, Frazier Campbell'ın dönüşü forvete olumlu bir katkı olarak gözüküyor.
Gelelim Ağustos ayının en çok konuşulan transferine. Tottenham'ın Bulgar yıldızı Berbatov, 1 aylık spekülasyonlardan sonra, transferin son saatlerinde United'a imza attı. Böylece, United bu transfer dönemindeki ilk ve son kayda değer transferini gerçekleştirmiş oldu.


Lyon


Lyon, transfer sezonunda alışılmıştan daha hareketliydi. Baros ve Remy gibi isimler onlar için büyük kayıp olarak gözükmese de, yetenekli kanat oyuncusu Ben Arfa, defans Squillaci, kalede ise alışılmış isim Coupet'nin ayrılışları onları etkileyecek gibi gözüküyor.
Gelen isimler ise göz dolduruyor. Defansif orta saha olsa da golleriyle dikkat çeken Makoun, gelecek vaat eden kaleci Lloris, Metz'in yıldızı Pranjic, 'korkutucu' defans Mensah Lyon kadrosuna güç katacak isimler. Bu sene de Ligue 1 şampiyonluğunu Lyon'dan almak oldukça zor görünüyor.


Real Madrid


Transfer dönemi boyunca tüm dikkatini Cristiano Ronaldo'ya veren Real Madrid, CR uykusundan uyandığında artık çok geç olmuştu. Bu nedenle takıma yalnızca Rafael van der Vaart'ı katabildiler. Bunun dışında kiradan dönen De la Red ve Javi Garcia gibi oyuncular bu takımda kendilerine ancak yedekten yer bulabilir.
Giden isimler arasında ise Baptista ve Robinho gibi önemli isimler var. Özellikle Robinho'nun City'e 32 milyon poundluk transferi, tüm futbol dünyasını şok etmişti. Baptista ise yeni sezonda Roma formasını terletecek.


Inter


Inter'de transfer dönemi ise Mourinho'ya yakışmayacak kadar basit geçti. Takımın başına geldiğinde yönetime 3 isimlik bir transfer listesi sunan Mourinho (Lampard, Quaresma, Mancini) isteklerinden 2'sine ulaştı. Lampard transferinde başarısız olan Inter yönetimi, bu açığı Muntari ile kapatmaya çalıştı. İki oyuncunun arasındaki kalite farkı ise Inter yönetiminin Mourinho kadar kusursuz (!) olamadığını gösteriyor. Sao Paulo macerasından dönen bir Adriano, içki, karı-kız, geca hayatı üçgeninden uzak durabilirse 30 milyon dolarlık bir transfer kadar yararlı olabilir.
Inter'in oturmuş kadrosu Serie A'da şampiyonluk koltuğunu kimseye kaptırmayacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: