8 Eylül 2008

Federer vs. Murray

Türkiye saatiyle gece 12'de, Amerika Açık finalinde karşı karşıya gelecek Federer ve Murray. Yarı finalde Nadal'ı eleyerek sürpriz bir şekilde finale ulaşan Murray'nin bir başka özelliği ise, maçı kazandığı takdirde 1936 yılından beri, bir tekler Grand Slam şampiyonluğu kazanan ilk Britanyalı tenisçi olacak olması. Tabii, bu özelliği ada basınını ayağa kaldırmış durumda. İskoç tenisçi ile yapılan röportajlar gırla gidiyor.
Murray kendisiyle yapılan röportajlardan birinde rakibiyle ilgili şöyle konuşuyor: "Büyük ihtimalle gelmiş geçmiş en iyi oyuncu. Ona karşı oynamak bir onur olacak. Onla daha önce de maçlar yaptım. Ama bir Grand Slam finali çok daha farklı olacaktır."

Tabii Federer de bu saygı dolu açıklamalara alçakgönüllülükle yanıt vermiş: "Andy'nin maç boyunca en yüksek performansını göstereceğinin farkındayım. Onun hep müthiş bir yetenek olduğunu düşünmüştüm. Muhteşem bir oyuncu."
Murray adına bir zafer zor gözükse de, Murray'nin kariyeri boyunca Federer'e karşı yaptığı maçlarda 2-1 üstün olması, onun bir avantajı olarak göze çarpıyor. Fakat bu maçların hiçbirinin bir Grand Slam'de oynamış olmaması, bu istatistiğin önemini azaltıyor.
Okulların açıldığı gün, en önemlisi de bir Pazartesi günü gecenin 12'sinde oynanacak maç, çoğu tenisseverin maçın 3 sette bitmesini istemesine neden oluyor. Federer bunu başaracak güçte, fakat formunda değil. Eurosport'tan canlı yayın var. Tadını çıkarın.

Hiç yorum yok: