18 Ağustos 2008

Galatasaray vs. Kayserispor


Bir futbolsever olarak, en başta da bir insan olarak bu maçın ilk yarısını atlamak istiyorum. İlla bir şey söylemek gerekiyorsa Kayseri'nin bir topu direkten döndü, Galatasaray rezaletti, maçı izleyenlerin hayatından bomboş bir 45 dakika aktı.
İkinci yarıya gelindiğinde, Skibbe'nin teamtalk'u takımı gaza getirmiş olacak ki, daha iyi oynayan bir takım vardı sahada. Fakat bu iyi oyuna rağmen, gol yollarında Ayhan'ın bir pozisyonu dışında etkili olamadı Galatasaray. Ta ki o ana kadar. 4. hakem tabelasını kaldırdı, önce '8'i gösterdi, sonra '19'u. '19' görev yerine doğru koşarken, Adanalı sağdan müthiş bir atak yaptı, ortasını kesti, arka direkte '19' dokundu, ve ilk dokunuşunda Cimbom golü buldu.
Golden sonra 5 dakika geçmemişti ki, yine o '19' defanstan topu çıkardı, Ayhan'la duvar pasına girdi, sonra Nonda'nın önüne bıraktı. Formda bir Nonda o pozisyonda affetmezdi, affetmedi de.
Tam maç bitti derken, Kayserispor'un golü geldi, fakat TRT'nin oyuna giren oyuncuyu çekme sevdası yüzünden golü canlı olarak izleyemedik. Sonra anladık ki, ara pasa hareketlenen Mehmet Topuz'un güzel vuruşuyla gelmişti gol.
Bu gol Kayseri'nin maçı çevirmesine yetmedi. Galatasaray sezonu kupayla açtı. Açtı açmasına fakat, maça kötü başlama hastalığından vazgeçemediğinin sinyallerini de verdi. 27 Ağustos'daki Bükreş maçına da böyle bir başlangıç yapılırsa, Galatasaray bu sezon da o güzelim Şampiyonlar Ligi müziğinden mahrum olacak gibi gözüküyor.

2 yorum:

ornetorank dedi ki...

o '19' numara bu sezonm ligde 10 maçtan fazla oynasın dişimi kırarım ben...

Explosive Striker dedi ki...

o zaman şimdiden kendine iyi bir dişçi bul aralık ayında ihtiyacın olucak.