16 Ağustos 2008

Arsenal vs WBA


Premier Lig açılışında karşı karşıya gelen şampiyonluk adayıyla küme düşme adayının maçı hiç beklenmedik bir çekişmeye sahne oldu. Wenger sahaya 23.6 yaş ortalamasıyla gencecik bir 11 çıkardı. Diğer yanda WBA kadrosunda Bolton'dan tanıdığımız Meite, Milli Takım Hayrettin'i Scott Carson ve kendini maç içinde biz futbolseverlere tanıtan Ishmael Miller gibi isimler vardı.
Maçın ilk 20 dakikası, WBA'nın yeni Derby County olacağı yönünde bir izlenim bıraktı. Nitekim 4. dakikada Samir Nasri, muhteşem bir atak sonrası topu WBA ağlarına bıraktı. Nasri'ye kısaca değinmek gerekirse, özellikle Premier Lig gibi bir ligde geriden top alıp arkadaşlarına dağıtması, özellikle Fabregas varken mümkün gözükmüyor, fakat goldeki gibi ceza sahasına koşuları maç içinde defalarca yaptı, ve etkili de oldu. Bu sene Nasri'nin bu tip gollerini çok izleyecekmişiz gibime geliyor.
20. dakikadan sonra ne olduysa oldu, forvette Miller, defansta Barnett ile toparlanan WBA, bir daha asla Arsenal'in böyle bir baskı kurmasına izin vermedi. Tüm fiziksel gücüne ve futbol yeteneğine rağmen, ofsayt kuralını henüz anlamamış olan Miller, mücadelesiyle alkış alsa da, biraz daha akıllı bir oyun ortaya koysa takımının beraberlik golünü kaydedebilirdi.
20-70. dakikalar arası da oyun genel olarak Arsenal hakimiyetinde gözükse de, daha etkili pozisyonlar bulan taraf WBA takımıydı. 70. dakikadan sonra Miller'ın çıkışı ve orta sahadan forvete adam takviyesi nedeniyle oyundan düşen WBA, Arsenal'e bol miktarda kontra atak şansı verdi. Fakat gerek Adebayor, gerekse de Nasri, ceza sahasına kadar girip topu ezmeyi çok iyi becerdiler.
Maçın uzatma dakikalarında da bir mucize golü gerçekleşmeyince, hakem maçı bitirmeye karar verdi, böylece Arsenal çok daha kolay geçmesi beklenen bir maçta, Nasri'nin tek golüyle 3 puanı aldı.
Maçın kader anı ise şüphesiz ki ikinci yarının başlarında WBA'nın önce Miller'la kaçırdığı, ikinci pozisyonda ise bomboş kaleye golü bulamadığı pozisyondu. O top ağlara gitse, Arsenal'in maçı çevirmesi, özellikle böyle bir kadroyla çok zor olabilirdi.

Hiç yorum yok: