17 Ağustos 2008

Chelsea vs. Portsmouth


2008 transfer dönemi itibariyle sadece 2 önemli transfer yapıp futbol severleri şaşırtan Chelsea ile artık 'Peter Crouchlu Portsmouth' olarak anılacak olan Portsmouth karşı karşıya geldi. Maçın genelinde Scolari eli değmiş Chelsea, tek silahları Crouch'a top şişirmek olan Portsmouth'a rahatlıkla 4 attı, biraz daha zorlasa 7 atardı.
Maç başlarken herkesin gözü Chelsea'nin 17 numarası Bosingwa ve 20 numarası Deco'daydı. Sağolsun bu 2 oyuncu da, kendisini sahada fazla aratmadı. Özellikle sağ bek Bosingwa, ileri çıkışları ve güzel ortalarıyla hücum gücünü şimdiden kanıtladı. Deco, maçın genelinde vasat bir performans sergilese de son dakikada attığı golle Chelseali taraftarların kalbini feth etti.
Her saniyesinde Chelsea üstünlüğüyle geçen maçta Scolari'nin takımında herkes işini yaptı, herkes iyi bir performans sergiledi.
Açıkçası maç sırasında Redknapp'ın bu takıma sezon hazırlığında ne çalıştırdığını merak ettim. Tüm maç boyunca Crouch'a top şişiren, başka hiçbir hücum varyasyonu bulunmayan Portsmouth, rakibin kalesine son dakikadaki Glen Johnson'un pozisyonu dışında bir kere bile tehlikeli gelemedi. Sonraki haftalarda da böyle devam ederse, Redknapp'ın koltuğu sallanacak gibi gözüküyor.
Premier Lig 1. haftanın sonunda, 4 büyükler arasındaki en hazır takım Chelsea'ydi. Luis Felipe Scolari, kariyerine bir de Premier Lig Şampiyonluğu eklemekte kararlı gözüküyor, Alex Ferguson ise adını iyice belletmeden gitmeme derdinde. Bakalım şampiyonluk yine bu iki takım arasında mı geçecek? Yoksa 5 yıl sonra şampiyonun ismi mi değişecek?

Hiç yorum yok: