12 Ağustos 2008

Galatasaray - Steaua Bucharest

Galatasaray adına 2008-2009 sezonunun ilk resmi maçı, bundan daha da önemlisi bir uzun sene sonra ilk Şampiyonlar Ligi maçı, sayılı saatler içerisinde oynanacak. Hatta çoğu Galatasaraylı, kafasının içinde bu maçı defalarca oynadı, ilk 11'i defalarca düşündü, "noolucak lan bu gol sorunu" diye kendi kendine kafa patlattı ve büyük bir belirsizlik içinde maç saatini beklemeye başladı.

Öncelikle, büyük bir sürpriz olmazsa, Ali Sami Yen stadında ilk 11'de herhangi bir yeni transfer olmayacak. Meira salı günü Sami Yen'deki son antremanda bile takımla çalışmadı, kalede Aykut'un oynayacağı açıklandı, Kewell sakatlığını henüz atlatamadı. Yani dillere destan Kewell-Meira-De Sanctis üçlüsünü sahadan göremeyeceğiz. Yerli transferlerden Ferdi ve Yaser de ilk 11 başlamayacak. 2007-2008 sezonundan kalma bir kadro, Steaua karşısında ter dökecek.

Skibbe'nin basın toplantısında söylediği sözler ise oldukça manidardı. "Burada yenilmeyip, Bükreş'te turu geçeceğimize inanıyorum." diyor Alman. Yani bu kadroya güveni onun da tam değil.

"Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete" lafına uygun bir maç oynanacak yarın Sami Yen'de, kazanan Galatasaray olsun, olmalı. Ama içimden de bir 0-0 gelmiyor değil.

Hiç yorum yok: