30 Ağustos 2008

J.Menez - L.Saha - J.Milner - E.Smolarek


Roma için Manchester United'ı reddettim diyor Jérémy Menez. Bu açıklamasıyla biraz gözümden düşse de Roma için çok iyi bir transfer oldu. Mancini'nin gidişi sonrası, yerini genç ve kaliteli bir açık oyuncusuyla doldurmak isteyen Luciano Spalletti geç de olsa hedeflediği ismi aldı. Monaco ise 10 numarasını göndererek hedeflerinin bu senede büyük olmadığını gösterdi. Acaba Domench'in bu transferden haberi var mı? Hiç sanmıyorum.


Fulham'dan geldiğinde Fergie'nin elinde bir yıldıza dönüşebileceğini düşündüğüm Louis Saha sakatlıkların kurbanı oldu. Bu sezon başı forvet sıkıntısı çeken Manchester United'da sezona hazır bir Saha olsa formayı alır ve takımda kalırdı, olmadı. Everton'da Aiyegbeni Yakubu ile yapacağı ortaklıkla, bu sezon kadroyu çok güçlendiremediğinden yakınan David Moyes'a hiç olmazsa bir Uefa pozisyonu hediye edeceklerdir.


6 senedir Premier Lig'de oynuyor oluşu kimseyi yanıltmasın. Milner daha 22 yaşında. 3 sezon önce kiralık olarak forma giydiği Aston Villa'ya bu sefer bonservisiyle gitti. Oyun stiline bir türlü ısınamadığım, oynadığı takımlarda aldığı ofansif göreve rağmen beğenmediğim istatistikleriyle, Newcastle'dan ayrılması hem onun hem de Newcastle için iyi bir seçim oldu. Takım değişikliği de yaramazsa son yılların çok genç parlayıp bir türlü olamayan genç yetenenekleri arasına ismini yazdıracak.


Euzebiusz Smolarek Hollanda, Almanya, İspanya ve en son İngiltere'de. Gol yollarındaki sıkıntıyı Johan Elmander'le çözdüğünü düşünen ama onun daha 2. haftada sakatlanmasıyla bir golcüye daha ihtiyacı olduğunu anlayan Gary Megson'dan iyi bir hamle oldu Smolarek. Santander'den kiralanan Polonyalı golcü, geçen sezonki istatistiklerini geliştirmezse sezon sonu göremeyebilir ama ben ondan umutluyum. Kadrosunun hala yeterli olmadığını düşündüğüm Bolton Wanderers bu hamleyle ofansif anlamda kendini sağlama almışa benziyor.

Hiç yorum yok: