21 Ağustos 2008

Capello ve Medya

Dün Wembley'de oynanan hazırlık maçında İngiltere, Çek Cumhuriyeti ile 2-2 berabere kaldı. Aslında, bu sonuç çoğu milli takım için fena sayılmaz. O ülkenin medyası da teknik direktörün fazla üstüne gitmez. Fakat söz konusu İngiltere Milli Takımı olunca işler değişiyor. Zaten her koşulda teknik adamların üstüne gitmeye alışmış olan İngiliz medyası, artık milli takım konusunda daha da hassaslaşmaya başladı. Milli takım bazında başarısızlığa tahammülü olmayan İngilizler, her maçtan iyi bir futbolla güzel bir sonuç almak istiyor.
Bu istekleri dünkü maç için gerçekleşmeyen İngiliz medyası, Fabio Capello'ya tepkili. Capello'nun en çok eleştirilen kararı ise, 4-3-2-1 sistemiyle çıkılan maçta forvetin arkasında, sol tarafta Steven Gerrard'ı oynatması oldu. Aynı zamanda Gerrard'ın yerine giren Joe Cole de oynadığı pozisyondan şikayetçi olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Aslında kanatta oynamaya alışığım ama Capello beni ortada denedi. Yeni hoca, yeni fikirler. Buna alışmak zorundayız."
İngiltere'nin gündemindeki bir başka konu ise, Capello'nun göreve gelmesinde büyük pay sahibi olduğu iddia edilen FA Başkanı Brian Barwick'in görevini yıl sonunda bırakacak olması. Arkasında ona güven veren bir yönetici bulamayacak olan Capello, şüphesiz ki kendini daha çok baskı altında hissedecektir. Bu konu kendisine sorulduğunda: "Brian benim arkadaşım, ama bu karar hakkında bir yorum yapamam, bu bir yönetim meselesidir." diyor.
Son olarak yeni kaptan John Terry'e taraftarların takımı yuhalaması hakkında ne düşündüğü sorulduğunda verdiği yanıt, Türkiye ile İngiltere arasındaki futbol felsefesinin farklılığını anlatır nitelikte: "Taraftarlar biletlere çok para ödedi. Onlara daha iyi bir şov izletmemiz gerekiyordu." Böyle bir durum Türkiye'de olduğunda ise verilecek cevabı duyar gibiyim: "Taraftar bize kesinlikle destek olmalı! Zaten birkaç kişinin densizliği tüm taraftara mal edilemez! Yakında gerçek gücümüzü görecekler!".
Kısacası Capello'yu zor günler bekliyor. Özellikle İngiliz medyası, Eylül'de yapılacak Hırvatistan maçına gereğinden fazla önem verecektir, Capello'nun bu maçtan alnının akıyla çıkması şart. Zaten takımdaki eksiklerin ne olduğunun da çok iyi farkında, oyun tarzının iyi olduğunu fakat kontra atak oynayan takımlara karşı bir zaafları olduğunu belirtiyor İtalyan teknik adam. Bu zaafiyetlere bir an önce çözüm bulup, özlediğimiz İngiltere'yi geri getireceğini ummak düşüyor bizlere de.

Hiç yorum yok: