27 Ağustos 2008

Bate Borisov ve Anorthosis Famagusta

Bu iki takım bu sene isimlerini çok kişiye ezberletecekmiş gibi gözüküyor. Bate Borisov ilk maçta Levski Sofia'yı deplasmanda 1-0 yenerken, Anorthosis ise hemşehrisi Olympiakos'a Kıbrıs'ta 3 attı. İki takım da, eğer bir sürpriz yaşamayıp gruplara kalırsa, uzun süre sonra Şampiyonlar Ligi'nde takımlar arasında bu kadar büyük bir seviye farkı yaşanacak. Örneğin Camp Nou'daki bir Barcelona-Bate maçı, ya da Old Trafford'daki bir Manchester-Anorthosis maçını hiçbir futbolseverin oturup izlemeye tenezzül edeceğini zannetmiyorum.
Olumlu tarafından bakmak gerekirse, bu iki takımın yaratacağı amatör ruh, 2006 Dünya Kupası'ndaki Trinidad-Tobago benzeri sempatik bir imaj yaratabilir. Bunun sonucunda ise Bate'nin ya da Anorthosis'in alacağı 1 puana tüm futbol dünyası el ele sevinebilir.

Fakat her iki takımında öncelikle Çarşamba günü oynayacağı tarihlerinin en önemli maçı var önlerinde. Bu engeli geçtikleri takdirde, bir Kıbrıs Rum, bir de Beyaz Rus takımı, dünyanın en prestijli organizasyonuna ilginç bir tat katacaklar.

Hiç yorum yok: