21 Ağustos 2008

Vincent Kompany


Anderlecht altyapısının ürünlerinden Vincent Kompany. Daha 20 yaşındayken Hamburg gibi Bundesliga'nın önemli ekiplerinden birine gelmiş olması bile kalitesini anlamaya yeterli ki özellikle son sezon takıma tam anlamıyla adapte olmuştu. Belçika gibi maçlarını seyretme fırsatını pek bulamadığımız bir ligde oynarken bile adından söz ettirmişti Kompany. 22 yaşında, özellikle de bir stoperin, 23 milli maça çıkmış olması da önemli.
City için tabii ki büyük kazanç. Richards, Corluka, Onouha gibi gençler Dunne gibi bir tecrübe varken Kompany ile beraber City defansı iyice güçlendi. Gerçi sol bek pozisyonu hala yetersiz gözüküyor. Ball ve Garrido istenilen seviyede değiller. Tal Ben Haim gibi neci olduğu belli olmayan bir stoper transferi yaptıktan sonra gözümden düşen Mark Hughes da bu transfer sonrası eski statüsüne kavuştu gibi.
Hamburg tarafında ise sıkıntı başlar bu transfer sonrası. Mathijsen ve Reinhardt ikilisine kalan defansın göbeğinde sakatlık olmasa bile sıkıntı yaşar Hamburg. Kesinkez bir stoper alımına gitmeleri lazım...

Hiç yorum yok: