15 Eylül 2010

Kısa Kısa: Real Madrid 2 - 0 Ajax

Maç boyunca özel parantez açılması gereken iki isim var Real Madrid takımında: Marcelo ve Mesut. Takımın pozisyon yaratan her atağında bu iki oyuncunun ayağından geçiyor top. Marcelo, sol bekte gösterdiği ofans ve defans performansıyla özel bir övgüyü hakediyor. Mesut ise takımın maestrosu görünümünde. Attığı basit görünen ama defansın dengesini bozan pasları çok önemli Madrid ataklarında. İkinci goldeki asistiyle müthiş performansını taçlandırmış oldu.
Real adına bir diğer olumlu nokta ise inanılmaz takım savunması. Maç boyunca Ajax ataklarını henüz olgunlaşmadan harika bir yardımlaşmayla çürütmeyi başardılar. Bu, uzun vadede eflatun-beyazlıların faydasını fazlasıyla göreceği bir nokta.
Gelelim olumsuzluklara. CR'nin formsuzluğu ayrıca değinilmesi gereken bir konu. Maç boyunca beyninin istediklerini sahaya yansıtamayan bir Ronaldo gördük sahada, ki bu bayadır görmediğimiz bir tabloydu. Özellikle isabetsiz şutlarıyla çoğu atağı olgunlaşmadan bitiren Ronaldo, karşı karşıya pozisyonlarda da ismine yakışmayacak performanslar sergiliyor. Diğer kanatta Di Maria'nın da Real Madrid kalibresinde bir futbolcu olmadığı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu iki ismin kendine çeki düzen vermesi, tamamen Mesut ve Higuain üstüne binmiş hücumu da bir nebze rahatlatacak, takımın daha rahat pozisyona girmesine yol açacaktır.
Sonuç olarak Real Madrid, yavaş yavaş "Mourinho takımı" özellikleri göstermeye başlamış. Bu sene, geçtiğimiz senelerdeki gibi "bol gollü Barnebeu maçlarına" veda edecekmişiz gibi görünüyor.

3 yorum:

TA dedi ki...

ideal 11 den sadece ramos yoktu sağ bekte.ideal 11 i bulmuş gözüküyor mourinho.
marcelo ve mesut mükemmeldi.higuian çok çalıştı yine ama beceriksizdi.

ronaldoyu çok abartıyorlar.bence çok büyük bir topçu değil.

PedRo dedi ki...

ronaldonun kafası bozuk herhalde çünkü gollerden sonra birinde xabi alonsa diğerindede carvalho galiba gelip bir şeyler açıklıyolardı.

mehmetyenidogan dedi ki...

arkadaslar biri bana şunu açıklasın mesutun ardadan ne fazlası var? bir tarafsız futbol seyircisi olarak bence yok ve mesut almanya milli takımını secerek ne kadar dogru bir iş yaptıgını bize gostermiştir