16 Eylül 2010

Kısa Kısa: Juventus 3 - 3 Lech Poznan

Maçın geneline bakıldığında, Juventus'un topla daha çok oynayan ve baskı kuran taraf olduğu söylenebilir. Fakat Krasic-Del Piero-Iaqiunta-Lanzafame dörtlüsü, ileriye taşınan toplarda pozisyon yaratmakta çok zorlandılar. Maçın ilk 20 dakikasında ileride boş boş top çeviren Juventus, kalesinde Doğu Avrupa bloğu ülkelerinin çok iyi uyguladığı iki kontra atak golü görünce oldukça afalladı ve bu afallama, oyunlarına da büyük bir etki yaptı.
İlk yarının kalan kısımlarında duran top dışında hiç pozisyon üretemedi Juventus. Ama Chiellini'nin 45. dakika oynanırken bulduğu karambol golü, Juventus'un soyunma odasına umutlu gitmesini sağladı.
İkinci yarı boyunca Juventus, topu karşı kalede oynamaya devam etti. Ama bahsettiğim 4'lüden pozisyon yaratmaya çalışan sadece Krasic olunca, Juventus bütün tehlikelerini duran toplardan bulmaya devam ediyordu. 50. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Chiellini, skoru 2-2'ye getirdiğinde, Juventuslu oyuncular maçı kazanmanın mümkün olduğunu düşünmeye başladılar. 55. dakikadaki Pepe-Lanzafame değişikliği, diğer kanadın da işlemesini kolaylaştırdı ve Juventus maçın geri kalanındaki hareketsiz oyununa kıyasla daha iyi oynamaya başladı. İşte tam bu dakikalarda, Del Piero sahneye çıktı.

Maç boyunca sadece duran topların başında gördüğümüz ve eski günlerine oranla oldukça kötü sinyaller veren Del Piero, hala iyi yaptığı bazı şeyler olduğunu haykırıyordu adeta. 35 metreden attığı harika golle takımına skor avantajını getiren kaptan, etkisiz oyununa rağmen neden hala yedek kulübesinde oturmadığını bütün seyircilere açıkladı.
Baskılı oyununa rağmen 4. golü bulmakta zorlanan Juventus, son dakikada kalesinde gördüğü şok golle beraberliğe razı olmak zorunda kaldı.
Maçın sonucu kesinlikle Juventus'un hücumda çektiği kısırlığı anlatmıyor. Juventus, bu anlayışla devam ettiği sürece karşı kalede tehlike yaratmakya çok zorlanacaktır, iki haftadır alınan 3-3'lük skorlar yalnızca züğürt tesellisi olabilir...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Burcu