16 Eylül 2010

Kısa Kısa: Aris 1 - 0 Atletico Madrid

Final kaybetme ustası Hector Cuper geçen sezon göreve geldiği Aris’i normal sezonda 5. yapıp takıma Avrupa Playoff Grupları’nda oynamaya hak kazandırırken, grubu 3. sırada bitirerek ligi 4. bitirmiş oluyordu, Yunanistan’daki bu sistem, gereksizliğiyle kafa patlamaya hiç lüzum olmayan bir konu.
Cuper’in İspanya tecrübesi hepimizin malumu, Atletico Madrid’i iyi çözümlemiş olması bu yüzdendir ki kimseyi şaşırtmamalı. Takımda Mendrinos ve biraz da Carlos Ruiz dışında göze batan bir oyuncu yok, klasik Hector Cuper takımı görünümündeler, 11 kişi birden topun arkasında geçiyorlar. Gerçi bugün biraz ateşli taraftarlarının etkisiyle biraz da Quique Sanchez Flores’i Reyes ve Kun Agüero gibi hücüm silahlarından yoksun yakalamanın verdiği rahatlıkla maça beklenenden hızlı başladılar. 20.dakikadan sonra üzerindeki ölü toprağını atan Atletico oyuna biraz denge getirse de maçın temposuz durumu değiştirecek hamle iki hocadan da bir türlü gelmek bilmedi. 60 dakika oyunda pek gözükmeyen Javito’nun ceza sahası dışından attığı şık gol maçın seyrini bir anda değiştirdi. Reyes’in de kurtarıcı vasfıyla oyuna girmesiyle hızlanan maç, kah De Gea’nın kalesinde devleşmesi kah direkler kah da Aris’in sağlam savunması nedeniyle başka gole sahne olmadan sona erdi.
Atletico Madrid geçen sezon kupayı almasına rağmen düzgün maç kazanamayan bir takımken bu sezon da değişen bir şey yok gibi. Böyle zor deplasmanlardan bu oyunla çıkmaları pek mümkün gözükmüyor. Bayer Leverkusen’in de bulunduğu bu grup, Rosenborg’u bir kenara koyarsak müthiş bir mücadeleye sahne olacak gibi gözüküyor. Kurt Hoca Cuper evinde 3'te 3 yapmayı başarırsa Atletico Madrid için kupaya şok bir veda bugün itibariyle bizim için hiç de sürpiz olmayacak.

Hiç yorum yok: