16 Eylül 2010

Kısa Kısa: Beşiktaş 1 - 0 CSKA Sofia

Beşiktaş'ın Fenerbahçe derbisinden önce CSKA Sofia karşısında ter idmanı yaparak rahat bir maç çıkaracağını sananlar yanıldılar. Beşiktaş, büyük bölümünü rakip sahada oynadığı maçı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar pozisyona girerek son dakikada attığı bir duran top golüyle kazanmayı başarabildi. Beşiktaş'ın orta sahadaki "parlayan" yıldızı Ernst, derbi öncesi takıma ve taraftara güven verdi.
Maçtan önce Schuster'in kafasında büyük ihtimalle takımdaki bazı oyuncularını dinlendirerek düşük tempoda rahat bir galibiyet almak vardı. Ancak bu Avrupa gecesi neredeyse kabusa dönüşüyordu. Beşiktaş'ın bu durumda olmasının bence en büyük sebebi saha şartları. Beşiktaş gibi ayağa top oynamaya çalışan bir takımın işini çok zorlaştıran patates tarlası kıvamında bir saha vardı İnönü'de. Bu gece Guti ve Tabata gibi teknik kapasitesi yüksek oyuncuların çok zorlandığını gördük. Bu saha şartlarında Beşiktaş'ın istediği oyunu yansıtabilmesi hiç de kolay değil. Yönetimin bir an önce bu soruna bir çare bulması gerekiyor.Beşiktaş'ın bu geceki bir diğer sorunu da kanatlarındaki hareketsizlikti. Sol kanatta yine bir yere kadar emekçi Üzülmez bir şeyler yapmaya çalıştı, ancak sağ kanat Ali Turan-Serdar Özkan ikilisini aratmayacak derecede durgundu. Ekrem hem fiziksel olarak yetersiz, hem de güven sorunu yaşıyor. Hilbert ise çok mücadele etmesine rağmen bir türlü istenilen seviyeye çıkamıyor. Ligde yabancı kuralına takılıp tribünde ya da iyi ihtimalle klübede kalması büyük ihtimal. Tabi şunu da es geçmemek gerek: bugün gerek Schuster'in, gerek oyuncuların, gerekse taraftarın kafasında haftasonu oynanacak derbinin olduğu çok belliydi. Bu faktör de bugünün senaryosunda etkili oldu.
Rakibe gelecek olursak, CSKA Sofia takımı bana kapasitesi sınırlı bir takım görüntüsü verdi. Neredeyse 70 dakika boyunca defans hattını orta sahanın iki adım gerisine kuran Beşiktaş karşısında sadece 1-2 cılız atak geliştirebildiler. Bu konuda biraz daha becerikli olan takımlar(İBB gibi) Beşiktaş için büyük dert olabilir.

Hiç yorum yok: