12 Ocak 2009

Gereksiz Formatın Gereksiz Maçları

Fortis Türkiye Kupası'nda dün Tokatspor-Fenerbahçe, bugün Sivasspor-Denizlispor maçları karla kaplı ve dolayısıyla sert bir zeminde oynandı. Bu maçları izlerken aklımda hep geçen sene federasyonun gereksiz ısrarı sonucu oynanan Konyaspor-Galatasaray maçında diz kapağı kırılan Uğur Uçar vardı.

İki maçta da şans eseri bir sakatlık yaşanmadı. Fakat böyle zeminlerde çok ufak şanssızlıklar sonucu futbolcuların futbol hayatını noktalamasını gerektirecek kadar büyük sakatlıklar yaşayabileceklerini biliyoruz. Zaten Fortis adını almasıyla birlikte küçük takımların sürpriz çıkartma ihtimalini neredeyse sıfıra indiren grup formatı, bu maçları iyice çekilmez hale getiriyor.

Bu konuda yapılması gereken ya grup formatı hatasından dönüp tek ya da çift maçlı eleminasyon sistemini devreye sokmak, ya da böyle zeminlerde kimsenin gözünün yaşına bakmadan müsabakayı tatil etmektir. Aksi takdirde çeyrek finale kadar kimsenin umrunda olmayan maçlarda yaşanacak şanssız sakatlıklar, federasyonun başını ağrıtabilir...

1 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Sivasspor-Denizlispor maçında İzzet Akgül sakatlandı sanırım, MR sonucu bekleniyormuş, sezonu kapatma ihtimali bile var..

Grup formatından vazgeçilmeli kesinlikle, sana katılıyorum. Bu sahalarda oyun oynanmıyor zaten, oyuncular içinde, hakemler içinde angarya..