16 Ocak 2009

Dünyadan Haberler

- Bu sezon sakatlıklardan dolayı forma şansı bulamayan Nihat'ın, geçireceği menisküs ameliyatından dolayı 5 hafta daha sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Umarım Avrupa'ya bu derece uyum sağlamayı başarabilmiş bir Türk oyuncu, sakatlık yüzünden kariyerini noktalamak zorunda kalmaz.

- Galatasaray yönetimi, oynanan Fortis Türkiye Kupası ve hazırlık maçları sonucunda, Ferdi Elmas ve Alparslan Erdem'in sezon sonuna kadar kiralık verilmesine karar verdi. Alparslan için oldukça yararlı olacağına şüphem yok. Sürekli oynayabileceği bir takımda kendini geliştirebileceği zaten apaçık ortada. Maalesef Ferdi Elmas'tan ise o kadar umutlu değilim. Sene sonunda yolların ayrılması muhtemel.

- Eric Gerets'in takımı Marsilya, birkaç gün önce Shaktar'dan Brandao'nun transferini bitirmişti. Bugün ise, Rennes'de oynayan Wiltord'u sezon sonuna kadar kiraladılar. Böylece hücumu ne kadar çok sevdiğini bildiğimiz Gerets'in eline iki tane daha kaliteli hücumcu geçmiş oldu. Marsilya'da sol bek olarak görev yapan fakat Taiwo'nun arkasında fazla forma şansı bulamayan Gael Givet ise sene sonuna kadar Blackburn'e kiralandı.

- Hatırladığım kadarıyla bir transfer döneminde ilk defa 3 büyük takım da gençlerin peşinden koşuyor. Fenerbahçe Abdülkadir Kayalı ve Gökhan Emreciksin'den sonra 17 ve 16 yaşlarındaki Furkan Aydın ve Onur Karakabak ile sözleşme imzaladı. Galatasaray'ın Türk asıllı 18 yaşındaki İsveçli Sinan Ayrancı, Beşiktaş'ın ise yine Türk asıllı İsveçli Erkan Zengin'le ilgilenmesi Türk futbolunun geleceği hakkında umut veriyor.

- Manchester City'nin 100 milyon Euro'luk teklif yaptığı Kaka'nın kulübü Milan, oyuncusunun Manchester City ile şartları görüşmesine izin verdi. Böylesine astronomik bir teklif yapmayı göze alan City yöneticilerinin, Brezilyalı futbolcuyu ikna edip edemeyeceği ise tam anlamıyla bir merak konusu.

- Şurada bahsettiğimiz Milan'ın gençleşme çabaları devam ediyor. Liverpool'un Danimarkalı defans oyuncusu Daniel Agger'i 9 milyon Euro karşılığında renklerine kattı İtalyan ekibi. Böylece, yıllar sonra ilk defa geleceğe yönelik transfelere ağırlık vermiş oldu Milan.

Hiç yorum yok: